Havadis'ten Devrim Demir'in haberine göre, Taşyapı İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin Meriç’te bulunan yeni havalimanı inşaatında geçtiğimiz yıl işten ayrılan ve halen çalışır gösterilip 9 ayda 226 bin 472 TL ‘yi zimmetlerine geçirdikleri iddia edilen şirket müdürleri Atıl Taşkun’un olayla bağlantısı olmadığı ortaya çıkarken,  Halil Emre Güven aleyhindeki soruşturma tamamlandı.

Aleyhindeki tutukluluk süresi dolan zanlı, dün teminat talebiyle yeniden yargıç huzuruna çıkarıldı.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, zanlının ileride görüşülecek davalarında hazır bulunmasını sağlamak için yurt dışına çıkışını yasaklayarak, 50 bin TL nakit teminat yatırması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

12 işçi 9 ay önce işten ayrıldı

Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Demirhan Polis Karakolu’nda görevli polis memuru Yücel Kuşçuoğlu olayla ilgili bulguları aktardı.

Kuşçuoğlu,  Güven’in Taşyapı İnşaat şirketinin Meriç’te bulunan yeni, havalimanı İnşaat’ında personele dağıtılan maaşlardan sorumlu olduğunu ve daha önceden şirketten işten ayrılan 12 kişi adına çalışıyormuş gibi maaş ödemesi yapılmış gösterilerek toplamda 226 bin 472 TL parayı tasarrufuna geçirip sirkat ettiği gerekçesi ile aleyhine şikâyet bulunduğunu mahkemeye aktardı.

İfade vermeyi ret etti

Polis,  yapılan şikâyet üzerine soruşturma sonucu zanlının tutuklandığını ancak mesele ile ilgili olarak gönüllü ifade vermediğini belirtti.

Kuşçuoğlu,  soruşturma kapsamında öncelikle yapılan ilk araştırmada isimlerine ödeme çıkarılan eski çalışanların yurtdışında olduklarının tespit edildiğini söyledi.

Ülkede çalışma izinli

Kuşçuoğlu soruşturmanın tamamlandığını belirterek, zanlının ülkede çalışma izinli olarak kaldığını kaydetti.

Polis, zanlının davaları görüşülünceye kadar uygun bir teminata bağlanması talebinde bulundu.