Kuzey Kıbrıs Turkcell ile Polis Genel Müdürlüğü (PGM) işbirliğinde trafikteki sorunlara dikkat çekmek ve bilgilendirmek amacıyla düzenlenen “Güvenli Sürüş Seminerleri” devam ediyor. Seminerler Lefkoşa bölgesinin ardından Girne’deki Okul Servisi Şoförleri’ne verildi.

Seminerlerde, sürücülerin sorumlulukları, yolcu taşımacılığında kurallar, yol güvenliği gibi birçok önemli trafik içeriği anlatılıyor. Güvenli Sürüş Seminerleri Polis Genel Müdürlüğü’nden Müfettişler Cevdet Demirel ve Özcan Dönmezer tarafından veriliyor.

“Kurallara uymaya özen göstermeliyiz”

Seminerler, okulların yeni açıldığı bu dönemde öğrencilerin daha güvenli taşınabilmesi adına farkındalık yaratabilmek için ilk olarak Okul Servisi Şoförleri’ne yönelik gerçekleştiriliyor. Seminerde bilgi veren müfettişlerden Cevdet Demirel, trafikte uyulması gereken kurallardan bahsetti. Demirel, bir önceki yıla oranla trafikte cep telefonu kullanımının 5900 rapor civarı olmasına karşın içinde bulunduğumuz yılın ilk 8 aylık döneminde bile bunun 7500 raporu aştığına dikkat çekti. Cevdet Demirel sözlerine şöyle devam etti. “Geçtiğimiz yıllara göre kameraların da konulmasıyla kıyaslandığında ülkemizde 100 bin araca düşen ölümlü kaza sayısı azalmış olsa da ülkemizin nüfus ve coğrafik yapısı değerlendirildiğinde bu rakam halen yüksektir. Bu durumda kuralları uygulamaya özen göstermemiz gerekmektedir. Unutmamamız gereken araçlarımızda en değer verdiğimiz varlıklarımız olan çocuklarımızı taşıyoruz.”

Seminere katılan Okul Servisi Şoförleri ise aşağıdaki açıklamalarda bulundu:

Coşkun İşgi: “Seminer bizlerin açısından çok güzel oldu diyebilirim. Polis Genel Müdürlüğü’nde gerçekleşen seminerler eminim etkili olacaktır. Turkcell’in öncü olduğu bu organizasyondan dolayı çok teşekkür ediyoruz.”

Mehmet Başdemir: “Şoförler açısından çok iyi bir bilgilendirme oldu. Bizler şoförler olarak kampanyalarından dolayı genel olarak Turkcell’i tercih ediyoruz. Bu organizasyonda da Turkcell’in olması bizi mutlu etmiştir. Polis Genel Müdürlüğü ve Turkcell’e bu organizasyonundan dolayı teşekkür ediyor, desteklerinin devamını diliyorum.”

Sultan Albayrak: “Genelde evet şoförlerin bildiği şeyler anlatıldı fakat bilgilerimiz yenilenmiş oldu. İlginç bazı bilgiler almış olduk. Örneğin senede 7000 yeni ehliyet veriliyor, 9000 yeni araç yola çıkıyormuş. Dolayısıyla bizim trafikte karşılaştığımız sıkıntının nedenini de bir yerde anlamış ve aydınlatılmış olduk. Beynimizde yenilenen, tazelenen bilgiler oldu. Güzel bir seminerdi Turkcell’e ve Polis Genel Müdürlüğü’ne çok teşekkür ediyoruz.”

Abdullah Koç: “Semineri çok etkili ve çok faydalı buldum. Bir takım eksiklerimiz var. Gerek görevli arkadaşlarım, gerek bu meslekte olan kişilerle fikir alışverişi yapıp hatalarımızı en az seviyeye düşürmemiz çok iyi olacaktır. Bu tarz seminerlerin daha fazla olmasının daha geniş kitlelere hitap etmesini diliyoruz. Katkı koyan herkese teşekkürler.”

Mustafa Palaz: “Bu tip seminerlerin toplu taşıma araç şoförleri gibi taşımacılık sektörü çalışanlarına da yapılmasının çok yararlı olduğunu düşünüyorum. Önemli olan insanların bu konularda bilinçlenmesi… Seminer, katılan arkadaşların da toplum bilincinin oluşmasına katkı sağlayacaktır. Bu kişiler çevresindeki insanlara da burada anlatılanları aktaracaktır diye düşünüyorum. Öncelikle Turkcell’e sonrasında Polis Genel Müdürlüğü’ne çok teşekkür ederim.”