Star Kıbrıs'ın haberine göre, Star Kıbrıs köşe yazarı ve Ada TV program yapımcılarından Yalçın Cemal, Güzelyurt Belediye Başkanlığı için aday adayı olduğunu açıkladı. 

Star Kıbrıs Genel Yayın Yönetmeni Cüneyt Oruç’un sorularını yanıtlayan Yalçın Cemal, “Halk için, halkla birlikte, halkın yönetimi için Güzelyurt Belediye Başkanlığı’na bağımsız aday olarak yola çıktım” dedi. 

Seçildiği takdirde halkın KKTC’de ilk kez bir belediye yönetiminde etkin olarak rol alacağını söyleyen Cemal, merkezlerde mahalle komiteleri, köylerde de köy komiteleri oluşturacağını kaydetti. “Bu komitelerin belediye sınırları içinde sorunları belirleyerek, çözümü belediye meclisi ile birlikte bulacak” diyen Yalçın Cemal, KKTC’nin ilk kez bu şekilde “öz yönetim” ile tanışacağını ifade etti. 

Belediyeler Yasası’nın her vatandaşa eşit ve adil olarak uygulanacağının sözünü veren Yalçın Cemal, altyapıdan su ücretlerine kadar yapılması gerekenler olduğunu, bunların hepsinin hayata geçirileceğini söyledi. 

Yalçın Cemal, Güzelyurt’a mutlaka bir kadın sığınma evi kazandıracaklarını ifade ederek, “Ben buna insan sığınma evi diyorum” şeklinde konuştu. 

Cemal, kendisinin adaylığına Güzelyurt’ta iki partiden de destek gelebileceğini, bu konudaki temasların sürdüğünü ifade etti.