Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Crans-Montana sonrası başlattığı değerlendirme ve bilgilendirme toplantıları çerçevesinde, 66 sivil toplum örgütü ve sendikanın temsilcileriyle bir araya geldi.

Cumhurbaşkanlığı’ndaki toplantı bugün saat 11.20’de başladı.
Toplantıda, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu ile Siyasi İşler ve Tarih Özel Danışmanı Meltem Onurkan Samani de hazır bulundu.

Cumhurbaşkanlığı’nda sivil toplum örgütleri, sendikalar, devlet ve hükümet yetkilileri ile tüm siyasi partilerle devam eden değerlendirme toplantıları, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Kıbrıs Konferansı’nın, taraflar arasında birçok konuda halen var olan ciddi mesafe nedeniyle bir anlaşmanın mümkün olmadığı için sonuçsuz kaldığını açıklamasının ardından başlamıştı.

DEVAMI GÜZELYURT VE GAZİMAĞUSA'DA

Devlet ve hükümet yetkililerinin yanı sıra, siyasi partiler, belediye başkanları ve sivil toplum örgütleriyle yapılan değerlendirme ve bilgilendirme toplantılarının, muhtar ve yerel yöneticilerle Güzelyurt ve Gazimağusa’da devam edeceği açıklandı.

Bugünkü toplantıda temsilcisi bulunan örgütler şöyle:

“K.T. Emekliler Derneği, Erenköy Mücahitler Cemiyeti, Emekli Mücahitler Derneği, KKTC Alevi Kültür Merkezi, Aydınlık Yarınlar Hareketi, Baraka Kültür Merkezi, Basın –Sen, Bay-Sen, Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi, KKTC Vatanseverler Dayanışma Ve Yardımlaşma Derneği, DAÜ Birlik- Sen, DAÜ Per-Sen, Dış Basın Birliği, GK K Emekli Astsubaylar Derneği, GKK Emekli Subaylar Derneği, Evrensel Hasta Hakları Derneği Güzelyurt Geliştirme ve Kalkındırma Derneği, Halk Sanatları Vakfı, Halkın Adalet Konseyi, Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği, Hazine-Sen, Anonimus Hareketi, İş Kadınları Derneği, KAYAD, Kıbrıs Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Kıbrıs Şehit Aileleri ve Malül Gaziler Derneği, Bel-Sen, Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği, Kıbrıs Türk Diyabet Derneği, Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği, KKTC Fizyoterapistler Birliği, Sağlık-Sen, Kanser Hastalarına Yardım Derneği, Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Derneği, Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği, Kıbrıs Türk Otelciler Birliği, Koop-Sen, GİAD, K.K Genç Müteşebbisler Derneği, Kuzey Kıbrıs Thalassaemia Derneği, Toparlanıyoruz Hareketi, K.T. Spor Yazarları Derneği, K.T. Turizm Yazarları Der., Gazeteciler Cemiyeti, Müsiad, K.T. Engelliler Fed., KIFSAD, FODER, K.T. Gazeteciler Birliği, Türk Barış Kuvvetleri, Gazileri Derneği, TİAK, K.T İşverenler Sendikası, Hava-Sen, K.T. İnşaat Müteahhitleri Birliği, K.T. Kadınlar Birliği, K.T. Kadınlar Konseyi, Liman-Sen, Memur-Sen, Göç, Kimlik ve Hak Çalışmaları Merkezi, Ziya Rızkı Vakfı, Hak-Sen, Kuzey Kıbrıs Bankalar Birliği, Basın Konseyi, Medya Etik Kurulu, Kameramanlar Birliği.”