Güzelyurt Geliştirme ve Kalkındırma Derneği (GÜKAD) yarın “Güzelyurt’un Kentsel Gelişimi ve İklime Duyarlı Kentler” konulu çalıştay düzenleyecek.

Konuyla ilgili GÜKAD’tan yapılan yazılı açıklamaya göre, çalıştay 09.30 – 16.00 saatleri arasında GÜKAD Lokali’nde gerçekleşecek.

Çalıştayda, Güzelyurt halkının  refahını etkileyen konular masaya yatırılacak. Akademisyenler ile ilgili kurum ve kuruluşlardan uzmanların katılacağı çalıştay, GÜKAD Başkanı Reşat Kansoy’un açılış konuşmasıyla saat 09.30’da başlayacak ve Güzelyurt Kaymakamı Tevfik Direnç’in konuşması ile devam edecek.

Daha sonra sırasıyla  Şehir Planlama Dairesi Müdürü Türkmen Yiğitcan, ODTÜ KKK’den Prof. Dr. Ali Cevat Taşıran, Peyzaj Mimarları Odası’ndan Buket Asilsoy, ODTÜ KKK’den Yard. Doç. Dr. Bertuğ Akıntuğ, Trafikte Kazasıs Yaşam Derneği’nden Hüseyin Sevay, Doç. Dr. Salih Egemen, Meteoroloji Mühendisleri Odası’ndan Mediha Orun, Jeolog Yerbilimci Akademisyen Hilmi Dindar, Çevre Koruma Dairesi müdürü Abdullah Aktolgalı, ODTÜ KKK’nden Yrd. Doç. Dr. Onur Taylan, Ziraat Mühendisleri Odası’ndan Erkut Uluçam, Şehir Plancıları Odası’ndan Dr. Can Kara, Çevre Mühendisleri Odası’ndan Yasemin Çobanoğlu, Güzelyurt Kültürel Mirası Yaşatma Derneği’nin ve DAÜ Mimarlık Fakültesi’nden Dr. Mustafa Dinsev’in 15’er dakikalık sunumları gerçekleştirilecek.

Güzelyurt’la ilgili araştırma geliştirme çalışmalarının bir raporda toplanacağı Çalıştay’ın sonunda soru, cevap ve serbest tartışma bölümü yer alacak.

GÜKAD Başkanı Reşat Kansoy konuyla ilgili açıklamasında, “Güzelyurt’un Kentsel Gelişimi ve İklimi Duyarlı Kentler” başlıklı çalıştayın derneğin üçüncü çalıştayı olduğunu kaydetti.

Kansoy, “Güzelyurt İlçesinin kentsel dönüşüme ihtiyacı olmadığını: bu bakir toprakların doğru planlandığı takdirde ada genelinde ‘örnek yaşanabilir kent’ olabilme potansiyeli olduğunu, Kentsel Gelişim ve İktisadi Kalkınma projeleri ile  Güzelyurt’un sosyo-ekonomik geleceğini değiştirebileceğimizi, ‘Mutlu Kent ve Güzelyurtlular’ yaratabileceğimizi biliyoruz” dedi.

Çalıştayla ilgili daha geniş bilgi almak isteyenler 05338610870 numaralı telefondan GÜKAD Genel Sekreteri Bilge Yangın’a ulaşabilecek.