Arzu Köprülü

Bütçe görüşmelerini gece geç saatlere kadar sürdüren Meclis Genel Kurulu, dün son olarak Ulaştırma Bakanlığı’nın 214 milyon 357 bin 200 TL’lik bütçesi oy çokluğuyla kabul etti.

HAMZAOĞULLARI

CTP Milletvekili Biray Hamzaoğulları, GSM anlaşmalarının 2007 yılında yapıldığını ve o zamandan bu zamana, asker, öğrenci, işçi ve nüfusun ne kadar çoğaldığına bakılması ve neler yapılabileceğiyle ilgili akil insanlardan bilgi alınması gerektiğini söyledi.

İstimlak konusunda yaşanan sıkıntılara da değinen Hamzaoğulları,  8 aydır eğitim sektöründeki otobüs şoförlerinin parasını almadığını ancak yatırımlarının yapılmasının beklendiğini belirtti.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’yla yapılan sözleşmenin de Bayındırlık Ulaştırma Bakanlığı’na devredilmesi gerektiğine inandığını söyleyen Hamzaoğulları, Sipahi yolunun ihalesinin hazır olmasına rağmen hâlâ ihaleye çıkılmadığını kaydetti.

Hamzaoğulları, greyder kullanabilecek personel sıkıntısına da işaret ederek, Karayolları’nın asfalt şantiyesinde de katranların kaybolduğunu söyledi.

Hamzaoğulları, servis yollarına daha çok önem verilmesi gerektiğine işaret ederek, T izinleriyle ilgili yaşanan bir dizi sorunu da örnek verdi.

Gönyeli Çemberi kaçış yolları için ne kadar para harcandığını soran Hamzaoğulları, bu yol için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin yaptığı iddia edilen yardımlar konusunda da bilgi istedi.