Suna Erden

Girne’de ele geçirilen 86 adet uyuşturucu hap ile ilgili soruşturma sürerken polis suçla bağlantılı kişileri arıyor 

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Ekipleri tarafından Girne’de düzenlenen operasyonda ele geçirilen 86 adet uyuşturucu içeren hap ile ilgili soruşturma sürüyor. Mahkeme kararı ile 3 gündür polis nezaretinde tutulan Tolga 
Özdüzenciler ve Sinan Konu dün ek tutukluluk talebi ile yeniden Girne’de mahkemeye çıkarıldı. 

SORUŞTURMA SÜRÜYOR 

Polis, 16 Aralık tarihinde Girne’de 12 adet hap bulunmasının ardından bölgede pusu kurduklarını, önceki gün saat 11.00 sıralarında zanlı Sinan Konu’nun bırakılan hapları almaya geldiği esnada yakalandığını söyledi. Polis, zanlı Konu’nun Girne’de başka bölgede bırakılan haplar olduğunu itiraf ettiğini belirterek, bu bölgelerde de pusu kurduklarını ifade etti. Polis, zanlı Konu’nun belirttiği bölgede kurulan pusu sonucu 70 adet hapı teslim almaya gelen zanlı Tolga Özdüzenciler’i suçüstü tespit ettiklerini kaydetti. Polis, ayrıca aynı bölgede 4 hap daha bulduklarını söyledi. 

Polis, operasyonlar sonucu yakalanan zanlıların hapları bir buçuk ay önce Türkiye’den para karşılığı ismini bilmedikleri bir şahıstan aldıkları yönünde ifade verdiklerini söyledi. Polis, zanlıların hapları, aralarında anlaşıp satacakları yönünde anlaştıklarını ifade ederek, kayıp olan emarelerin olduğuna inandıklarını belirtti. 

Soruşturmanın devam ettiğini, aranan şahıslar olduğunu kaydeden polis, zanlıların 3 gün daha tutuklu kalmasını talep etti. 

Talebi değerlendiren mahkeme haklarında soruşturma yürütülen zanlıların 3 gün daha tutuklu kalmalarına karar verdi.