Havadis'ten Devrim Demir'in haberine göre, Nisan ayında Ercan Havalimanı’ndan ülkeye gizlice uyuşturucu hap MDMA sokan ve bir kısmını Girne bölgesinde satarken suçüstü yakalanan Mısır uyruklu 36 yaşındaki Mohamed Elsayed Ahmed Hassan aleyhindeki soruşturma tamamlandı.

Tutukluluk süresinde, zanlıdan yapılan sorgulamada, konu haplardan 45 adet daha olduğunu ve bunları çeşitli tarihlerde sattığı yönünde itirafta bulundu.

Zanlı Hassan, dün teminat talebiyle yeniden mahkemeye çıkarıldı.

Yargıç Mesut Mesutoğlu, zanlının davaları görüşülünceye kadar 40 günü geçmeyecek şekilde cezaevine gönderilmesine karar verdi.

Polisleri görünce kaçmaya çalışmıştı

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis çavuşu Mehmet Bayram, zanlının Uyuşturucu Madde İçeren (MDMA) Hap “Tasarrufu” suçundan tutuklandığını anlattı.

Polis çavuşu Bayram, zanlının Mevlana Sokak Girne’de, Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli bir polis ekibi tarafından, şüpheli vaziyette görülen ve kaçmaya çalıştığı esnada yakalandığını söyledi.

Bayram, zanlının üzerinde yapılan aramada 5 adet MDMA hap uyuşturucu ele geçirildiğini ifade etti.

Haplar Ercan’dan

Bayram, zanlıdan yapılan sorgulamada uyuşturucu hapları 18 Nisan tarihinde Ercan Havalimanı’ndan ülkeye soktuğunu ve 45 âdetini sattığı yönünde ifade verdiğini kaydetti.

Soruşturmanın tamamlandığını kaydeden Bayram, zanlının ülkede statüsü olmadığını kaydederek davaları görüşülünceye kadar cezaevine gönderilmesi talebinde bulundu.