Havadis gazetesinden Devrim Demir'in haberine göre; Lefkoşa Marmara bölgesinde faaliyet gösteren Marmara Kebap isimli işyerini alacağını ödemediği gerekçesi ile kundaklayan Fuat Demirok dün Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanarak 2 yıl hapse mahkûm edildi.
Başkan Melek Esendağlı, Kıdemli Yargıç Alev Ulunay ve Yargıç Murat Soytaç’tan oluşan heyetin verdiği kararı Yargıç Alev Ulunay okudu.
 
16 bin 640 TL zarar verdi 

“Kasten yangın çıkarma”, “eşyaları ateşe verme”, “bina açma” ve “sirkat” suçlarından yargılanan sanığın işlediği suçların toplum huzurunu bozan suçlar olduğunu kaydeden Ulunay, Demirok’un mahkûm olduğu dört davanın toplumda giderek yaygınlaştığını, bu tür suçların kamu huzurunu bozduğunu ifade etti.

Fuat Demirok’un parasını alamadığı gerekçesiyle çalıştığı restoranı kundakladığını kaydeden Ulunay, sanığın işlediği suçtan dolayı işyerinde 16 bin 640 TL maddi zarar oluştuğunu ve bu zararın da tazmin edilmediğini kaydetti.
 
Hapis yatmaktan kurtulmadı 

Demirok’un daha önceden işyerinde çalıştığı için anahtarın yerini bildiğini ve kapıyı açıp içeri girdikten sonra diz üstü bilgisayar ile işyerine ait ajandayı çaldığını belirten Ulunay, sanığın birçok ciddi suçu ardışık olarak işlediğini dile getirdi.

Sanığın olaydan sonra polise giderek teslim olduğunu, 17 Nisan tarihinden beridir cezaevinde yargılanmayı beklediğini ve bunların sanık lehine hafifletici etkenler olarak değerlendirdiklerini kaydeden Ulunay, sanığın yargılandığı, “Kasten yangın çıkarma”, “eşyaları ateşe verme”, “bina açma” ve sirkat” suçlarından 2 yıl hapse mahkum ettiklerini söyledi.