Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı ve başkan adayı Mehmet Harmancı, Havadis’in Kıbrıs Türk basınında çok ayrı önemli bir yeri olan ve çoğulculuğu temsil eden bir yayın organı olduğunu söyleyerek, “Biz de 4 yıl boyunca hiçbir ayrım gözetmeden Havadis’te yer aldığımızı hissettik bu anlamda da Havadis ailesine teşekkür ederiz” dedi.

Mehmet Harmancı, LTB’nin 4 yıl önceki mali ve idari yapısını ve görev süresindeki icraatlarını değerlendirdi.

Harmancı, geçen yıl 28 belediye içerisinde LTB’nin en iyi bütçe performansı sıralamasında ilk 5’te yer aldığını ve bunun önemli bir başarı olduğunu kaydetti.

Harmancı, görev süresinde, istihdam ve popülizm yapmadıklarını, kişi kayırmadıklarını, etkin gıda denetimlerini yaptıklarını, bu denetimler sonucunu şeffaflıkla yayınladıklarını, bu hususta kesinlikle kimseye istisna göstermediklerini ifade etti.

Harmancı, Kemal Aksay Caddesi ve Ecvet Yusuf Caddesi, Marmara Köprüsü, Asma Altı Yayalaştırma Projelerine gurur ile baktıklarını, ayrıca yeni bir barınak için adım atıldığını ve ilk tellemenin yapıldığını söyledi.

Paylaşım Mutfağı’nın da çok ciddi projelerden biri olduğunu kaydeden Harmancı, Lefkoşa’da ihtiyaç sahibi 166 kişiye Paylaşım Mutfağı’ndan hizmet verildiğini söyledi.
 
“Barınak için hukuki işlemleri başlattık”

Mehmet Harmancı, bugünlerde gündem olan hayvan barınağı konusuna da değindi. Lefkoşa Hayvan Barınağı’nın Kuzey Kıbrıs Hayvanları Koruma Derneği’ne ait olduğunu kaydeden Harmancı, ancak barınağa talip olduklarını ve bu anlamda gerekli hukuksal girişimleri başlattıklarını dile getirdi.

Lefkoşa Hayvan Barınağı’nı bir transfer istasyonu olarak kullanmayı ve yeni bir barınak yapılıncaya kadar geçici bir merkez yapma arzusunda olduklarını söyledi.
 
“Sığınma evi konunda inisiyatif aldık”

Kadın sığınma evi konusunda 2016 yılında çok büyük bir özveri ile çalışan Sosyal Riskleri Önleme Vakfı’nın devletten hak ettiği desteği alamaması sonucu kadın sığınma evi faaliyetine son verme kararı aldığını anımsatan Harmancı, “Vakfın bu kararı ile bu konuda bir inisiyatif almamız gerektiğini düşündük ve r vakıf devletin yapması gerektiğini yaptı, devlet hala daha utanmadı, devletin kontrolünde bugün halen daha bir kadın sığınma evi yoktur” diye konuştu.
 
“7 bin çocuk tren ile gezdirildi”

Mehmet Harmancı, Surlariçi’nde bir sahne kazandırmanın kendileri için büyük bir mutluk olduğunu söyledi. Yine Surlariçi Gezi Treni’nin turizm amaçlı devrede olduğunu ve bugüne kadar 7 bin çocuğun tren ile gezdirildiğini anlatan Harmancı, “Bu belki bir hizmet değil ama bana göre bir çocuğu güldürebilmek çok önemlidir “dedi.

Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’nun daha önceki dönemlerden itibaren kendi geleneğini oluşturmuş, Türkiye dahil birçok ülke arasında iyi bir yere sahip olduğunu söyleyen Harmancı, Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’nun son iki yıldır ana sponsorunun LTB olduğunu belirtti, katkı sağlayan diğer sponsorlara da teşekkür etti.
 
“14.3 kilometrelik kanalizasyon hattı döşendi”

Harmancı, ayrıca toplamda 14.3 kilometrelik kanalizasyon hattı döşendiğini kaydetti ve bu olanaksızlıklarla bunun başarılabilmesinin önemli olduğunu ifade etti. Ayrıca 1.1 kilometrelik ana ishale hattı değişiminin yapıldığını anlatan Harmancı, Haspolat’ta da kısal kesim arsalarına da 1.5 kilometrelik yeni bir hat döşendiğini ve geçen ay itibari ile bölgenin suya kavuştuğunu belirtti.
 
“100 milyon TL’lik AB yatırımlarımız var”

Mehmet Harmancı, önümüzdeki dönemde yine ayakları yere basan, yine istihdamı öngörmeyen, eksiklikleri hizmet alımları ile giderme gayretine giren ama büyük yatırımlar planlayan bir 4 yıl hedeflediklerini dile getirdi.

Harmancı, projelerini anlattı: “Garanti altına alınmış 100 milyon TL’lik AB yatırımlarımız var. Bunun 3 milyon TL’si yaratıcı, girişimcilik merkezi olarak Bandabuliya’nın yanında eski toptancı halinde. Burada gençlere ofis desteği, hukuksal destek, muhasebe uzmanlığı desteği verilecek. Buranın bir kurulu olacak ve yaratıcılığını kanıtlamış projelere bu destek verilecek. Hamitköy ve Dumlupınar’da 5 milyon Euro’luk kanalizasyon projesi onayını AB’den aldık. Kanlıdere’den Jet Gaz köprüsüne kadar yürüyüş, bisiklet ve yaya yolu için AB 5.5 milyonluk Euro’luk bir kaynak ayırdı. Bu iki toplumlu bir proje olacak. Haspolat Arıtma Tesisi’nde esli lavnunların 1 milyon Euro’luk proje ile geri dönüştürülmesi var. Haspolat’ta bir kuş gözlem tesisi hayalimiz var. Mustafa Ruso Caddesi’nin hemen batısına bir spor ve aynı zamanda bir açık hava sahnesi olan bir tesis hayalimiz var. Ecvet Yusuf Caddesi’nde kitap cafe projesi düşünüyoruz. Ama her şeyden önce, 10 milyon TL’lik asfalt, 10 milyon TL’lik kaldırım, 10 milyon TL’lik altyapı ve 5 milyon TL’lik ekipmanla ilgili yeni bir finansman gücü, bir borç alarak yatırım yapma gücüne erişeceğiz.”