Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, Haberal Kıbrıslı’dan Candan Mert'e yaptığı açıklamada son günlerde LTB hakkında ‘kaynakların doğru ve zamanında kullanılmadığına’ dair yapılan yayınları eleştirerek, yapılanın ‘bilgi kirliliği’ olduğunu ve tüm başvurularının miktarları ile birlikte yayınlayacaklarını ifade etti.

“Bilinçli yapıyorlar”

Lefkoşa Türk Belediyesi(LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, son zamanlarda ‘bazı bireylerin’ birtakım belge diye düşündükleri evraklar ile TC Yardım Heyeti’nin kaynaklarına ilişkin ‘Başkan şu kadarlık paranın şu kadarını kullandı’ gibi söylemlerde bulunduklarını dile getirdi. Bahse konu şahıslara ithafen, “Ya bu paraların kullanım teknikleri ile alakalı bilgileri yok, ya da bilinçli yapıyorlar” ifadelerini kullanan Başkan Harmancı, kendisinin bulunduğu mevkiye geldiğinde 2012-2013 yıllarından blokelerin bulunduğunu ve öncelikli olarak 2014 yıllarında bunların temizlendiğini belirtti. Bunların ardından birçok proje başvurusunda bulunduklarını ve bu projelerin bir kısmının kabul gördüğünü kaydederken, “Bunun için minnettarız” dedi.

‘Seçim yaklaştı, köprü yapıldı’ diyenlere cevap!

Lefkoşa Türk Belediyesi(LTB) olarak birçok ödemenin yapıldığını vurgulayan Başkan Mehmet Harmancı, “Ancak henüz protokol imzalanmadığı ve bütçe açılmadığı için bu paraları alamadık” ifadeleri ile, yayınlanan belgelerde bu işlerin hala devam eden iş gibi görünmesinin nedeninin bu olduğunu dile getirdi. LTB tarafından projelendirilen Gelibolu-Marmara bağlantı köprüsü bağlamında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Harmancı, bu köprünün 2015 yılından beri 4 kez ihale edildiğini kaydederken, “İlk ihalede bizim keşif bedelimizin 2 katı üzerinde teklif verildi, ikinci ve üçüncüsünde de keşif bedellerinin çok üstünde fiyat verildi; dördüncüsünde ise keşif bedeli içerisinde makul bir rakam geldi.” ifadeleri ile, ‘Seçimler yaklaştı, Başkan köprü yaptı’ diyenlere cevap verdi.

“Her şey raporlarda ortaya çıkacak”

Belediye çerçevesinde kullanılabilecek her türlü kaynağı en doğru biçimde kullandıklarını kaydeden Başkan Mehmet Harmancı, buna ilişkin tüm belgeleri detayları ile birlikte açıklayacağını belirtirken, “Bu süreç içerisinde genele yapılmış olan 3 kez Müteahhitler Birliği boykotu, 1 kez su meselesi ve ekonomik protokolden dolayı 2016 yılında hiçbir kaynak kullandırılmamasına rağmen çok büyük işler yaptığımızı düşünüyorum. Zaten bunlar da raporlarda ortaya çıkacaktır” ifadelerini kullandı.