Harnup ve harnup ürünlerini tanıtarak ön plana çıkarılmasını sağlamak amacıyla gerçekleştirilen Tatlısu Harnup Festivali 7 Eylül Perşembe gecesi başlıyor.

Kuzey Kıbrıs Turkcell sponsorluğunda yer alan ve 4 gün sürecek olan festivalin programı Tatlısu Zambak Tatil köyünde düzenlenen toplantı ile açıklandı.

Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan toplantıda yaptığı konuşmada 12 kez düzenlenecek olan festivalin Uluslararası boyutta gerçekleştirileceğini ifade ederek, harnup ürününün ülkenin en önemli ekonomik değerlerinden olduğunu söyledi.

Son derece sağlıklı olan harnup ürününün tüketilmesini teşvik etmeyi amaçladıklarını ve bu çerçevede ürün çeşitliliğini de arttırdıklarını kaydeden Orçan, harnupa gereken destek ve önemin verilmediğini anlattı.

Ada’nın en kaliteli harnupun üretildiği bölgelerden birinin de Tatlısu olduğunu vurgulayan Orçan, gereken desteği ve teşviki göremeyen Harnup ağacının sayısının da giderek azaldığını söyledi.

Orçan, festival de ülke sanatçılarına önem verdiklerini kaydederek, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı tarafından açılacak olan festivalin ilk gününde, Uluslararası halk dansları gösterisi ile Erkan Obüs ve Kaan Obüs gösterisinin yer alacağını belirtti.

Festival organizatörü Yıltan Tozaki de festivalde konserlerin yanı sıra akrobasi ve animasyon ekiplerinin de yer alacağını dile getirdi.

Tatlısu Belediyesi Halk Dansları ekibi eğitmeni de Ata Çeker de Uluslararası boyutta yer alacak olan halk dansları festivalinin 11’inci kez gerçekleştirileceğini kaydetti.

Konuşmasının ardından yeniden söz alan Orçan, Fırıncılar Birliği’ne çağrıda bulunarak harnup ürününden daha fazla yararlanılması gerektiğini sözlerine ekledi.

7-10 Eylül tarihleri arasında yer alacak olan festival kapsamında Halk Dansları Festivali, Enver Ertaş Show, akrobasi ve ilizyon gösterisi, Fuat Sakan ile Buray konserinin yanı sıra, Tüm Çocuklar Güzeldir geçidi, Ekrem Feat konseri ve sportif faaliyetler yer alacak.