“Siyasiler Yargıya müdahalede bulunmamalı”

UBP Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu Ciklos’ta yaşanan ve 4 kişinin ölümüyle sonuçlanan feci kazayla ilgili olarak Halkın Partisi’ne göndermede bulundu

Haber Kıbrıs’a açıklamalarda bulunan Hasipoğlu “Biz HP”nin yaptığı gibi Tolga Atakan hakkında ilk nazarda polise şikâyette bulunmayacağız” dedi.

Oğuzhan Hasipoğlu, “parti olarak Polise suç duyurusunda bulunmak yerine, önce polisin soruşturmasını bekleyeceğiz, bu arada Mecliste Araştırma Komitesinin raporunu bekleyip, ona göre savcılık makamına gideceğiz” dedi.

Hasipoğlu şöyle konuştu:

“Bu tür konuların popülizmi olmaz, bilimsel ve hukuksal yaklaşmak gerekir. Mimar ve Mühendisler odaları birliğinin ciklos mevkiinde meydana gelen ölümlü olayla ilgili olarak raporunu ve meclis olarak bizlerin yapacağı incelemeden sonra gerekli adımları atacağız. Bizde bilirdik daha önce bazı partilerin yaptığı gibi “şu bakan, şu milletvekili hakkında suç duyurusunda bulunacağız, onların istifasını isteyeceğiz” diyebilirdik. Bizim popülizmle işimiz olmaz, soruşturmaya siyasi müdahalenin olması en son isteyeceğimiz husustur. Siyasiler Yargıya müdahalede bulunmamalıdırlar. Bu yüzden Adalet Bakanlığı diye bir kurumun daha önce geldiği gibi gündeme gelmesini sakıncalı buluruz.”