LTB Haspolat Çocuk Kulübü dün(23 Mayıs Çarşamba) YDÜ Kütüphane Salon 4’de sahne aldı ve İngilizce dilinde hazırladıkları gösterilerle herkesi büyülediler. Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB), Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) ile Haspolat Muhtarlığı arasında LTB Çocuk Hakları Birimi Haspolat Çocuk Kulübü’ne üye çocuklara ücretsiz temel İngilizce dersi kurslarının sonunda Haspolatlı çocuklar birbirinden farklı gösteriler, şiirler, şarkılar ve tiyatral skeçlerle salondaki seyircileri kendilerine hayran bıraktı.

LTB Başkanı Mehmet Harmancı, LTB Engellemeyen Lefkoşa Komisyonu Başkanı Çelen Çağansoy, Haspolat Muhtarı Asım Egemen, YDÜ Atatürk Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Yağmur Çerkez ve İngilizce Öğretmenliği Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Çise Çavuşoğlu’nun da izlediği gösteride hem aileler çocuklarının sahneledikleri gösterilerle hem gururlandılar hem de çocuklar ingilizce dilinde birşeyler sahnelemenin mutluluğunu yaşadılar. LTB Haspolat Çocuk Dans Ekibi de gecede sahne alarak iki farklı dans performansı gerçekleştirdi.

Başkan Harmancı: “En büyük alkışı coşkuyla,heyecanla bu işe emek koyan çocuklarımız hak ediyor”

LTB Başkanı Harmancı yaptığı konuşmada “İlk olarak YDÜ’ye,Haspolat Çocuk Kulübü’ne, Muhtar Asım Egemen’e, Engellemeyen Lefkoşa Birimi Sorumlusu  Münür Öztürk’e ve LTB Çocuk Hakları Birimi’nden Melike’ye çok teşekkür ederim . YDÜ ile bu projeyi konuştuğumuzda iki taraf da aynı heyecanı hissederek bu işe girdi. Sonucun bu kadar güzel olacağını ben de hayal etmemiştim. Eğitminlerimizin enerjisi çok güzeldi, muhtarımızın velilerle istişare konusundaki işbirliği ve bu olayın kotarılmasındaki katkıları çok değerliydi. En büyük alkışı da coşkuyla, heyecanla bu işe emek koyan çocuklarımız hak ediyor. Eğer biz kurum ve kuruluşlar olarak güçlerimizi birleştirirsek  bütün köprülerin eksik ayağını tamamlayabiliriz. Bu proje bu köprü görevini gördü.”dedi. 

Etkinlik sonunda gerek etkinliğe katılan çocuklara gerekse gönüllü katkı koyan eğitmenlere katılım belgeleri verilirken Haspolat Çocuk Dans Ekibi üyesi çocuklara da teşekkür belgesi verildi.