Hüseyin Çiçek

Gazimağusa’daki festivale gelen dünyaca ünlü sanatçı Lara Fabian’ı, sahte T izinli arabası ile konser alanına götürdüğü esnada polis tarafından yakalanan Mustafa Çağatan, sağlık sorunları nedeni ile dün çıkması gereken teminat duruşmasına gelmedi. 

Çağatan’ın taburcu olmasının ardından teminata bağlanacağı öğrenildi. Öte yandan önceki gün tüm gazetelerde zanlı diye ismi çıkan Kubilay Antaş’ın aracın sahibi olduğu ve mesele ile hiçbir ilgisinin bulunmadığı ayrıca resimdeki kişinin de Mustafa Çağatan olduğu öğrenildi.

Akıllara durgunluk veren olay, İskele Polis Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Şubesi’ndeki bir memurun dikkati üzerine ortaya çıkmıştı.

Lara Fabian’ı konser alanına götüren Mustafa Çağatan isimli sürücünün yönetimindeki TMR 546 plakalı ticari taksi İskele yolunda durdurulup kendisinden aracın evrakları istenmiş zanlı evraklarla beraber T izninin fotokobisini de polise ibraz etmişti. Evrağı kontrol eden trafik şubesi üzerindeki imzanın 2 yıl önceki izin kurulu başkanına ait olduğunu fark ederek soruşturma başlatmış ve olayı ortaya çıkarmıştı.