Kıbrıs Türk Kamu Çalışanları ve Hava Taşıyıcıları Sendikası (Hava-Sen) Başkanı Burhan Atakan, Hava-Sen’in kuruluşunun 23. yıldönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Burhan Atakan, mesajında, “Hava-Sen ailesi olarak tek hedefimiz olmuştur. Siyasetten uzak, çalışanlarımızın hak ve menfaatleri için mücadele etmek” dedi.

Kıbrıs Türk Hava Yolları (KTHY) kapatılmadan önce Sendika mensuplarının 20 aylık bir mücadele verdiğini anımsatan Atakan, “Verilen mücadele neticesinde KTHY’yi yaşatmaya gücümüz yetmedi belki ama çalışanlarımızın Devlete istihdamlarını başarabildik. Bizlerle ayni kaderi paylaşan ETİ çalışanlarının da devlete istihdamında öncü olduk” ifadelerini kullandı.

Hava-Sen’in hiç bir siyasi partinin arka bahçesi olmadığını kaydeden Atakan, “2014 yılının başında tazminatlarımızın ödenmesi ve 2017 yılının başında geleceğimiz için önem arz eden yasaları geçirirken, bazı sendikaların ve siyasilerin engellemeleri ile karşı karşıya kaldık. Ancak, yine de başardık ve çalışanlarımızın  geleceğini güvence altına aldık” dedi.

Hava-Sen’in 23 yıl önce KTHY’de örgütlenerek yola çıktığını belirten Atakan, Sendikanın kurucusu merhum Mehmet Ergin’in “siyasetten uzak onurlu ve mücadeleci bir miras” bıraktığını kaydetti.