18-24 Mayıs Dünya Müzeler Haftası ülkemizde de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.Bu çerçevede, Turizm ve Çevre Bakanlığı Eski Eserler ve Müzeler Dairesi ile Lefke Avrupa Üniversitesi DR. Fazıl Küçük Eğitim Fakültesi işbirliğiyle ‘ Haydi Çocuklar Müzeye’ etkinliği düzenlendi.

Güzelyurt Arkeoloji ve Doğa Müzesi’nde yer alan etkinlikte, çocuklar müzede yer alan canlılar ve nesneleri drama şeklinde eğlenerek öğrenme fırsatı buldu.

Etkinlikte ayrıca Barış İlkokulu öğrencileri Müzenin Kazı alanında kazı denemesi yaptı. Müze kültürü konusunda farkındalık yaratmak ve müzelere hak ettikleri değeri verebilmek amacıyla düzenlenen etkinlikle ilgili olarak BRT’ye konuşan Eski Eserler ve Müzeler Dairesi Güzelyurt Şube Amiri Emine Hilkat, etkinlikte yaratıcı drama ve deneysel kazı çalışması yaptıklarını anlattı.

Hilkat, amaçlarının çocuklara eski eserleri sevdirerek tanıtmak ve yaşatıp korumalarını sağlamak olduğuna işaret ederek, etkinliğe katkı koyan herkese teşekkür etti.Turizm ve Çevre Bakanlığı Müsteşarı İsmet Esenyel de doğa ve kültürün fışkırdığı bir ülke olan KKTC’nin güzelliklerini genç nesillere aktarmanın önemine vurgu yaptı.

Esenyel, her bölgeye bir müze hedefiyle çalıştıklarını belirterek, herkesi müzeleri ziyarete çağırdı.

Eski Eserler ve Müzeler Dairesi Müdürü Fuat Azimli de Daire olarak her yıl Müzeler Haftası’nda çeşitli etkinlikler düzenlediklerini ifade ederek, amaçlarının eski eserleri tanıma ve bu eserleri koruma bilincini yaygınlaştırma olduğunu söyledi.

Hafta boyunca farklı bölgelerde değişik etkinlikler düzenleyeceklerini anlatan Azimli, bu yıl içersinde ülkenin çeşitli yerlerinde açmayı hedefledikleri müze ve tarihi yerler bulunduğunu ve bu konudaki çalışmaları sürdüreceklerini kaydetti.