Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, kısa süre önce Salamis Antik Tiyatro’da Almanya, Avusturya ve İsviçre’den 250 kişilik orkestrayla gerçekleştirilen “Classic Nights” konserinin organizatörü Turgay Hilmi ile beraberindeki sanatçıları kabul etti.

Cumhuriyet Meclisi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Meclis Şeref Salonu’nda gerçekleşen kabulde, aynı zamanda KKTC’nin Almanya ( Bavyera ) Fahri Konsolosu olan Turgay Hilmi, organizasyon ve karşılaştıkları engelleme girişimleri hakkında Siber’e bilgi verdi.

SİBER: “DEMOKRASİYE İNANAN ÜLKELERE MESAJ OLMALI”

Meclis Başkanı Siber kabulde, sanatsal, kültürel ve sportif alanlarda uygulanmaya çalışılan ambargonun yanlışlığına değindi.

“Her türlü engellemeye karşın sanatçıların KKTC’de verdiği konser ve ülkede yaşattıkları güzelliğin, demokrasiye inanmış dünya ülkelerine de bir mesaj olması gerekiyor” diyen Siber, engellemelerin BM İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi ile de çeliştiğini söyledi.

Konser organizasyonunun ülke kültür ve sanatına çok önemli bir destek sağladığını belirten Siber, Hilmi ve beraberindeki sanatçılara teşekkür etti.

“ENGEL OLMANIN GETİRİSİ YOK”

Organizasyonun ülke tanıtımına da katkısı olduğuna değinen Siber, Kıbrıs Türk halkına sanat yolu ile verilen bu tür destekler ile izolasyonun aşılacağını belirtti.

Bu tür sanat organizasyonlarının devamını dileyen Siber, kültür ve sanat etkinliklerinin ülkeler arasındaki barış, dostluk ve kardeşlik bağlarını arttırdığına inanç belirtti.

Siber, “Buna engel olmanın bugüne kadar hiç bir getirisi olmadığı gibi bundan sonra da olmayacağını herkesin anlaması lazım” dedi.

HİLMİ: “DEVLET YETKİLİLERİNDEN SADECE SİBER KABUL ETTİ”

Turgay Hilmi de, konser öncesi ve sonrası devlet yetkililerinden sadece Siber’in kendisini kabul ederek destek verdiğini, ancak halktan da büyük destek gördüklerini belirtti.

Konserin gerçekleşmesi sürecinde Rum kesiminden kaynaklanan baskı ve engellemelere değinen Hilmi, bu anlamsız engelleme girişimlerinin artık önemli bir kesim tarafından dikkate alınmadığını söyledi.

ENGELLEMELERE RAĞMEN SANATÇILAR TEREDDÜT ETMEDİ

Hilmi, engellemelere rağmen sanatçıların hiç bir tereddüt yaşamadan KKTC’ye geldiğini ve konseri gerçekleştirdiklerini ifade ederek sanatçıların ülkemizden mutlu ayrılacaklarını söyledi.