Havadis'ten Devrim Demir'in haberine göre, Lefkoşa’da komşusunun evine açık olan pencereden giren ancak bir şey çalamadan komşusu tarafından yakalanan zanlı Bahaddin Çürük tutuklanarak dün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Aleyhinde başlatılan soruşturma tamamlanan zanlının davaları görüşülünceye kadar yurt dışına çıkışı yasaklanarak, KKTC vatandaşı 1 kişinin imza edeceği 40 bin TL’lik kefalet senedi imza edilerek serbest bırakılmasına karar verildi.

Suçunu kabul etti

Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli memuru İbrahim Toz olayla ilgili bulguları aktardı.

Toz,  zanlı Bahaddin Çürük’ün 25 Mart tarihinde saat 11.15 raddelerinde Lefkoşa’da kiracısı olduğu Uğur Selçuklu’nun evine doğuya bakan kapalı kilitsiz vaziyetteki alüminyum pencere camını hasar yapmaksızın açıp bir cürüm işlemek niyeti ile ikametgâha içerisine girdiğini söyledi.

Polis,  zanlının ikametgâh içinde iken ev sahibi Uğur Selçuklu’nun gelmesi üzerine ikametgâhtan bir şey sirkat edemeden çıkmak istediği sırada suçüstü yakalanarak tutuklandığını mahkemeye aktardı. Zanlının suçunu itiraf edip davasına kabul yönünde beyanda bulunduğunu belirten Polis zanlının KKTC vatandaşı olduğunu ve kamu görevlisi olduğunu belirterek mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti.