24 Haziran’da yapılacak olan yerel şeçimlere yönelik adaylık başvuruları bugün Güzelyurt’ta da İlçe Seçim Kurulu’na yapıldı.

Yerel Kuruluş Organları Genle Seçimlerine yönelik olarak Güzelyurt ve Lefke İlçelerindeki Belediye Başkanlığı, Belediye Meclis Üyeliği ve Muhtarlık başvuruları Güzelyurt İlçe Seçim Kurulu’nda yapıldı.

Güzelyurt İlçe Seçim Kurulu’na ilk başvuru sabah saatlerinde Halkın Partisi tarafından yapıldı.

HP Lefke Belediye Başkan Adayı ve Belediye meclis üyesi adayları ile HP Güzelyurt Belediye Meclis Üyesi adayları, HP Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay ile birlikte Güzelyurt İlçe Seçim Kuruluna gelerek başvurularını yaptılar.

Özersay, başvuruların ardından BRT’ye yaptığı açıklamada, HP olarak Lefke’de belediye başkanı ve meclis üyeleri, Güzelyurt’ta ise belediye meclis üyeliği başvurularını yaptıklarını söyledi.

Parti olarak sadece belediye başkanlığı değil, belediye meclis üyelerine de önem verdiklerini kaydeden Özersay, yerel yönetimlerde meclis üyelerinin Belediye Başkanının denetleyecek, ona alacağı kararlarda yardımcı olacak ve halkı şeffaf bir şekilde bilgilendirecek olan önemli bir görev yerine getireceğini belirtti.

Özersay, Lefke Belediyesindeki başkan adaylarının Fehmi Çamlıköylü olduğunu açıklayarak, hem Lefke Belediye Başkanlığında hem de Lefke ve Güzelyurt Belediye Meclis üyeliği adaylıklarında iddialı olduklarını vurguladı.