Cumhuriyet Meclisi, Hukuk, Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komitesi, gündeminde bulunan, “Taşınmaz Mal (Tasarruf, Kayıt ve Kıymet Takdiri) (Değişiklik) Yasa Tasarısı” ve “Lefkoşa Kazasına Bağlı Alayköy’de, Salih Hamitoğlu Adına Kayıtlı, Koçan no:802 (Yeni), Pafta No:S30.C06.A.4, Köy İçi, Ada/Blok:161, Parsel No:10’da Kain 301m² Alanındaki Arazi İçerisinde Bulunan Emlakın İstibdalinin Onaylanmasına İlişkin Karar Tasarısı’nı” görüştü.

Cumhuriyet Meclisi, Hukuk, Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komitesi Cumhuriyetçi Türk Partisi Milletvekili Doğuş Derya Başkanlığı'nda, bugün saat 10.00’da toplandı.

Meclis Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, Hukuk, Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komitesi toplantısına UBP Milletvekili ve Başkan Vekili İzlem Gürçağ Altuğra, CTP Milletvekili Asım Akansoy ve HP Milletvekili Jale Refik Rogers katıldı. 

Toplantıya davetli olarak katılan KKTC İçişleri Bakanlığı, KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanlığı ve Vakıflar Örgütü ve Din İşleri Dairesi’nden yetkililer de görüş ve önerilerini sundu.