CTP-HP-TDP-DP Koalisyon Hükümeti, Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda oyçokluğuyla güvenoyu aldı.

Cumhuriyet Meclisi Genel  Kurulu, saat 11.00’de , Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay başkanlığında CTP-HP-TDP-DP Koalisyon Hükümeti için güven oylaması gündemiyle toplandı.

Ad okunarak yapılan açık oylamanın ardından Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay sonucu açıkladı. Hükümet için, 27 kabul, 22 ret oyu kullanıldı, 1 kişi de katılmadı.

ERHÜRMAN’IN TEŞEKKÜR KONUŞMASI

Daha sonra Başbakan Tufan Erhürman kürsüden, Meclis’e teşekkür etti. Hükümetin programda çizilen çerçeveden hareketle hızla hizmet götürmek için çalışmaya devam edeceğini söyleyen Erhürman, saygınlığın bu paralelde takdir edileceğini kaydetti.

Erhürman, hedefin hızla bütçeyi geçirmek olduğunu belirterek, muhalefetin de yardımıyla bunun başarılacağına inanç belirtti.

Erhürman, Meclis’in saygınlığına uygun şekilde çalışmalarını sürdüreceklerini kaydetti.

MECLİS TOPLANTILARI PAZARTESİ VE SALI

Cumhuriyet Meclisi’nde bugün  koalisyon hükümetinin güvenoyu almasının ardından, Genel Kurul’un  çalışma gün ve saatleri de belirlendi.

Danışma Kurulu kararına göre, Cumhuriyet Meclisi  Genel Kurul’u Pazartesi ve Salı günleri saat 10.00’da toplanacak.  Meclis pazartesi günleri yasama, salı günleri de denetim işlemi gerçekleştirilecek.

Genel Kurul, Danışma Kurulu’nun aldığı karar uyarınca, 19 ve 20 Şubat tarihlerindeki toplantılarını erteledi. Buna göre, Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nun bir sonraki toplantısı 26 Şubat Pazartesi saat 10.00’da gerçekleştirecek.

Cumhuriyet Meclisi’nde bugün ayrıca siyasi partilerin  komitelerdeki temsiliyet sayısı ve temsil edilecek isimler de belirlendi. 7 üyeli daimi komitelerde  UBP 3, CTP 2 ve HP 2 milletvekili ile temsil edilecek.