Kıbrıs Postası'nda yer alan habere göre, Hükümetin 175 kişinin vatandaşlığını iptal etmesinin yankıları sürerken, vatandaşlığı iptal edilen Aras Karabal, yasal yola başvurmaya hazırlanıyor.

6 yıl önce Kanada'dan gelerek, annesi ile birlikte KKTC'ye yerleşen ve sakin bir yaşam süren Aras Karabal, Bellapais'te ev satın aldı; yine Bellapias'te kuyumcu dükkanı açtı.

Aras Karabal, vatandaşlığın iptal edildiğini bu sabah basından öğrendi. Üstelik Annesi ve merhum Babası da KKTC vatandaşı olan Karabalyan Ailesi, 1988 Yılı'ndan itibaren Kuzey Kıbrıs'a gelip gidiyordu.

Daha önce de vatandaşlık hakkı elde eden Aras Karabal, Kanada'ya gideceği için 1993 Yılı'nda kendi rızasıyla KKTC vatandaşlığı'ndan ayrılmıştı... Aras Karabal, KKTC'ye daimi yerleşme kararının ardından yeniden vatandaşlığa başvurdu ve geçtiğimiz Kasım Ayı'nda KKTC vatandaşlığı hakkı elde etti.

Herhangi bir yüzkızartıcı suçu olmadığına işaret eden Aras Karabal, Hükümetin, vatandaşlığını iptal etmesini insani bulmadığını ifade etti.

Yatırımlarının görmezden gelinmesine tepki gösteren Aras Karabal, çok sevdiği Kuzey Kıbrıs'ta böylesi bir durumla karşılaşmaktan üzüntü duyduğunu paylaştı Kararın iptali için de Yüksek İdare Mahkemesi'ne dava dosyalacağını açıklayan Karabal, ayrıca 700 Bin pound tutarında tazminat davası açacağını söyledi.