Gözde Süreç Sarı

Başbakan Hüseyin Özgürgün, KKTC Hür İşçi Sendikaları Federasyonu (HÜR-İŞ) Başkanı Ahmet Çaluda ve berberindeki heyeti kabul etti.

Başbakan Hüseyin Özgürgün, 8 sendikayı barındıran HÜR-İŞ’in yeni yönetimine başarılar diledi. Hükümetin çalışma hayatına ve sendikalara önem verdiğini söyleyen Özgürgün, koşulların iyileştirilmesi adına çalışma yaptıklarını kaydetti.

Özgürgün, 2011 sonrası kamuya girenlerin gelir farkının ortadan kaldırılması için adımlar atıldığını ve asgari ücretin bir buçuk yılda 3 kez belirlendiğine işaret ederek, çalışma hayatındaki sıkıntıların aşılmasına katkı sağlayacak yasaların Meclis açıldığında geçeceğini belirtti.

Diyalog ve istişare içinde sorunların aşılacağını dile getiren Özgürgün, işbirliğine açık olduklarını ifade etti.

ÇALUDA

HÜR-İŞ Başkanı Ahmet Çaluda, yeni göreve gelmelerinin ardından Başbakana nezaket ziyareti gerçekleştirdiklerini söyleyerek, çalışma hayatında yaşanan bazı sorunlara ilişkin hükümetten destek istedi.

Kamuda çalışma barışını sağlamak adına uğraş verdiklerini söyleyen Çaluda, sorunların bazılarının çözümüne yönelik yasaların Meclis’in açılmasının ardından geçeceğine inanç belirtti.

Geçici memurlar ve BRT Yasası’nın yansıra asgari ücreti belirleyen kriterlerin değiştirilmesi, özel sektörde sendikalaşmanın önünün açılması ve çalışanların özlük haklarını elde etmesi gibi konularda Başbakan Özgürgün’den destek isteyen Çaluda, hükümetle diyalog ve işbirliği içinde sorunları çözeceklerini düşündüğünü söyledi.

Çaluda, sendika olarak, kavgadan değil diyalogdan yana olduklarını dile getirdi.