Kamuoyunu meşgul eden ve infiale sebep olan “KTOEÖS’ün Milli Eğitim Bakanlığı’nın düzenlediği Çanakkale gezisiyle ilgili olarak ortaya attığı “Haremlik- Selamlık” ve diğer iddialar yalan çıktı.

Gazetemizin gezide bulunan bir yetkiliyle yaptığı görüşmede kendisi gezi boyunca orada bulunduğunu Cumartesi günü geri döndüğünü belirterek “İddiaların hepsi asılsız. Bu iddiaların içerisinde doğru olan tek şey liderlerin isimleridir onun dışında herşey yalan” dedi.

“Herkes şortla gezdi, ben bile”

Şortla gezilmesine yasak konulduğu haberlerinin tamamen asılsız olduğunu belirten yetkili “Bir tesis düşünün kızlar ve erkekler aynı yerde kaldı. Tabi aynı odada kalmadılar. Herkes şortla gezdi. Buna ben de dahil. Hoca olarak gittik ve ne bize ne öğrencilere böyle bir talimat verilmedi” dedi.

“82. vilayet değil, yavru vatan ifadesi bile kullanılmadı”

Gezide Erdoğan propagandası yapıldığına dair iddialara da yanıt veren yetkili, “Böyle birşey olmadı. 82. vilayet iddiaları da var ama değil 82. vilayet, yavru vatan ifadesi bile kullanılmadı. Liderlerin öğrencilerle yaptığı toplantılarda bizler de vardık. Sürekli olarak konuşmalarda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden gelen misafirlerimiz vurgusu yapıldı” dedi.

“T-shirtlerde gençlik kampı yazıyor”

T-shirt iddialarına da yanıt veren yetkili “Kesinlikle kimseye t-shirtler giyilsin diye bir zorlama yapılmadı. Sadece müzeler gezilirken öğrencilerimiz belli olsun diye gezi sırasında dağıtıldı. Bu arada fotoğraflardan da göreceğiniz üzere t-shirtlerde “Gençlik Kampı” yazısı var. Tamamen çocukları ayırt etmek için yapılmış bir organizasyondu. Kızlara menekşe, erkeklere mavi renk olarak yapılıp dağıtıldı” dedi.

“Ne cami, ne kilise gezilmedi”

İddialarda olduğu gibi camilerin gezdirildiğine dair bilgilerin gerçeği yansıtmadığını belirten yetkili “Bırakın camiiyi kilise bile gezilmedi. Ayrıca bulunduğumuz bölgede ne cami ne de kilise zaten yoktu. Programda da görebileceğiniz gibi bu şekilde bir çalışma hiç olmadı” dedi.

“Sadece yemek ve otelden şikayet vardı”

Görüşlerine başvurduğumuz yetkili, iddiaların tamamen asılsız olduğunu tekrarlayarak sözlerini “Sadece yemeklerle ve kalınan oteldeki klimanın ilk başlarda sorunlu olmasından dolayı bir şikayet oldu. Bunun dışında hiçbir problem yaşanmadı” diyerek bitirdi. (Haberal Kıbrıslı)