Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) milletvekili adayları, seçim çalışmaları çerçevesinde Belediye Emekçileri Sendikası’nı (BES) ziyaret etti.

TDP’den yapılan açıklamaya göre görüşmede yerel yönetimler reformu, Belediyeler Yasası ve özelde sendikalaşma konuları konuşuldu.

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit ziyarette yaptığı konuşmada, sendikaların ülkenin demokratik kitle örgütleri olarak ülkenin vazgeçilmezleri olduğunu belirterek, BES denince de akla özellikle geçmiş dönemde yaşanan haksızlıklara, yanlışlıklara karşı onurlu bir mücadele geldiğini kaydetti.

Özyiğit, 7 Ocak’tan sonra TDP’nin projeleri, çalışmaları ve hedeflerini hayata geçirmek için, katılımcı siyaset anlayışları çerçevesinde sendika ve sivil toplum örgütleri ile beraber çalışacağını vurguladı.

Seçimin ülkede değişimin ve dönüşümün önünü açacağını kaydeden Özyiğit, eşit işe eşit ücret prensibinden tüm çalışanların daha geniş haklara kavuşması, insanca yaşam ve kendilerini her alanda özgürce ifade edebilmeleri için çalışacakları söyledi.

Özyiğit, güçlü, temiz ve özgür bir geleceği oluşturma çabasına yurttaşların katılacağına inandığını belirtti. 

İDRİS: “HARMANCI VE EKİBİ, LTB'Yİ YENİDEN KALKINDIRDI”

TDP Genel Sekreteri Asım İdris de konuşmasında, yerel yönetimlerin partinin 41 yıllık geleneği içinde kendini gösterdiği noktalardan biri olduğunu kaydetti ve bu nedenle BES’in kendileri işçin önemli olduğunu söyledi.

Son yıllarda birçok belediyenin kötü yönetildiğini ve birçok belediyenin durumun iyi olmadığını belirten İdris, “Ne yazık ki bu sorunlar çözülmek yerine, göz yumulup, hasır altı ediliyor” dedi.

İdris, Lefkoşa Tük Belediyesi’nin gidişatından memnun olduklarını, batmış bir belediyenin başkan Mehmet Harmancı ve ekibi tarafından tekrardan kalkındırıldığını, LTB’nin ileriye doğru bir ümitle hareket edecek bir noktaya geldiğini de söyledi.

İdris, geçmişten bugüne kimseye bağlı olmayan TDP’nin gerçek anlamda temizlik algısı ve hesap sorma isteği olduğunu belirterek, "Sahaya çıkmadan, topa girmeden temiz kalmanın bir anlamı yok. TDP belediyelerde, bakanlıklarda bulundu. Birçok etkili görevlerde bulundu. Sonuçta devlet mekanizmalarında bulunup buralardan temiz çıkabilmeyi başardı" ifadelerini kullandı.