Eğitim eski bakanlarından, TDP Genel Sekreteri Asım İdris, TDP iktidarında, imam hatip lisesi açılmayacağını, var olan İlahiyat Koleji’nin de kapatılacağını açıkladı.

İdris, Havadis Gazetesi’nin “Girne’nin kalbine İmam hatip Lisesi” haberine yönelik yaptığı yorumda, şu ifadeleri kullandı: YENİ İMAM HATİPLER AÇTIRMAYACAĞIZ. VAR OLANI DA KAPATACAĞIZ. Korkup da konuşmayanlar, açılışında kurdele kesenler ve bir ümmet olmaktan bahsedilirken alkış tutanlar imam hatip meselesini çözemezler.

Tüm partilerin süt dökmüş kedi gibi bu konuda sus pus olunduğu ortamda elbette yeni imam hatip açmak isteyenler cesaretle adım atacaktır. Siz oy kaygısı veya korkudan susarken Kıbrıs Türkü’nün geleceği ile oynamaya devam edecekler. Bu gün Girne’ye, yarın Mağusa’ya yeni imam hatipler açacaklar. Bu gidişe kim mi dur diyecek? Elbette bu güne kadar bu konuda hiç çekinmeden. korkmadan konuşanlar dur diyecek.

Bu konuda cesurca tek konuşan Toplumcu Demokrasi Partisi dur diyecek. TDP iktidarında yeni imamhatipler açtırmayacağız. Var olanları da kapatacağız.”