Havadis Gazetesi'nden Eniz ORAKCIOĞLU'nun haberine göre; Girne’de 16 Temmuzda daha önce işlediği suçlardan dolayı Girne Polis Müdürlüğü ispati vücut yapmaya giden Kizito Obino Okeye ve Gabriel John Odoh,  şüpheli davranışları sonucu araçlarında arama yapılmış ve uyuşturucu bulunmuştu. Yapılan tahkikat sonucunda zanlıların işlediği suçla bağlantılı olduğuna inanılan ve zanlıların ifadelerinde uyuşturucu maddeyi temin ettikleri kişi olarak gösterile Damien Mahaba Mushitu’da olayla ilgili olduğu gerekçesiyle tutuklanarak dün Girne Kaza Mahkemesi Yargıcı Gökhan Asafoğulları huzuruna çıkarıldı.

4 gram hintkeneviri bulundu

Soruşturmayı Yürüten Polis Memuru Mehmet Bayram,  Damien Mahaba Mushitu’nun 20 Temmuz ‘da ikametgahında yapılan aramada kapısı kitli olan yatak odası içerisinde 4 gram hintkeneviri ve 100 miligram ağırlığında tütünle karışık hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunarak emare olarak alındığını anlattı. Bayram tahkikatın devam ettiğini, zanlının uyuşturucu maddeyi kimden temin ettiğine dair ifadelerin alınması gerektiğini, ayrıca tasarrufunda bulunan telefonun incelenerek arama, mesaj ve fotoğraflara bakılması gerektiğini belirterek zanlı aleyhinde 2 gün tutukluluk istedi.

“Bana iftira attılar”

Yargıcı Gökhan Asafoğulları, Damien Mahaba Mushitu’ya savunmasını sorması üzerine Mushitu, evinde bulunan uyuşturucuyu kendi içmek için aldığını, meselede kendisine iftira atıldığını,  olayla bağlantılı diğer iki zanlının kendisiyle husumeti olduğunu belirtti.

2 gün tutuklu kalacak

Yargıcı Gökhan Asafoğulları, henüz tahkikatın tamamlanmadığını ve soruşturmanın sürdüğünü , zanlının serbestkaldığı takdirde tahkikata etki edebileceğini söyleyerek zanlı aleyhine 2 gün tutukluluk emri verdi.