Havadis'ten Devrim Demir'in haberine göre, Hafta sonu kendisinden izinsiz evden çıktığı gerekçesiyle gelini ile tartışan ve gelinin kucağında tuttuğu iki buçuk aylık erkek bebeği alarak yere fırlatan öfkeli babaanne aleyhindeki soruşturma tamamlandı.

Akmaral Arslanova, teminat talebiyle dün yeniden Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Yere fırlatılan iki buçuk aylık bebek ise, önceki gün gerekli tedavisinin ardından taburcu edildi.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar,  zanlının ileride görüşülecek davasında hazır olmasını sağlamak maksadı ile yurtdışına çıkışının yasaklanmasına, 3 Bin TL nakit teminat yatırması ve KKTC vatandaşı 1 kefilin 100 bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına karar verdi.

Avukat çocuğu annesinin attığını iddia etti

Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli polis memuru Aygün Karagil, mahkemede verdiği ifadede zanlı Akmaral Arslanova’nın “Vahim zarar” ve “Ciddi darp” suçlarından tutuklandığını anlattı.

Polis memuru Aygün Karagil, zanlı Akmaral Arslanova’nın gelini 23 yaşındaki O.M.’nin kendisinden habersiz evden dışarıya çıktığı gerekçesi ile gelinin kucağında tuttuğu iki buçuk aylık erkek torunu S.G.’yi alıp bilinçli bir şekilde yere fırlattığını ve kafatası kemiğinin kırılmasına sebebiyet verdiğini anımsattı.

Bebeğin taburcu olduğunu ifade eden Karagil, zanlı aleyhindeki soruşturmanın tamamlandığını kaydederek, uygun bir teminat talebinde bulundu.

Polisin talebinin ardından söz hakkı alan zanlı avukatı çocuğu müvekkilinin değil, annesinin attığını iddia etti.