Havadis'ten Devrim Demir'in haberine göre, “Tinder” isimli sosyal paylaşım sitesi üzerinden arkadaşlık kurduğu İsveçli  64 yaşındaki M.A.’ya 2016 yılında kendisini “Steven Emde Peterson” olarak tanıtan ve Türkiye’de büyük bir yer altı boru döşeme şirketinin sahibi olduğunu öne süren zanlı Hüseyin Alan’ın, güven sağlayarak borç para talep ettiği müşteki M.A.’nın yaklaşık 500 Bin TL parasını sirkat ettiği ortaya çıktı.

Banka aracılığı ile para gönderdiği hesabın izini süren müşteki M.A., hesabın KKTC’de bir şirkete ait olduğunu öğrenmesi üzerine ülkemize geldi.

Avukatı aracılığıyla söz konusu banka hesabının Girne’de faaliyet gösteren Hüseyin Alan’ın şirketi “Tanglewood Company Ltd.”e ait olduğunu öğrenen müşteki M.A. zanlı Hüseyin Alan’ın, kendisine güven sağladıktan sonra yüksek miktarda borç para aldığını ve geri ödemediği gerekçesiyle, zanlı hakkında Girne Polis Müdürlüğü’nde şikâyette bulundu.

M.A.’nın şikâyeti üzerine tutuklanan zanlı Hüseyin Alan, dün Girne Kaza Mahkemesi’nde yargıç huzuruna çıkarıldı ve aleyhinde 3 günlük tutukluluk emri alındı.

Sosyal medya üzerinden dolandırdı

Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli polis memuru İbrahim Varol, zanlı Hüseyin Alan’ın 2016 ile 2018 yılları arasında meydana gelen “Sahtekârlıkla Para Temini” ve “Başkasının Kimliğine Bürünme” suçlarından tutuklandığını söyledi.

İbrahim Varol, zanlının İsveç’te yaşamını sürdüren M.A. isimli 64 yaşındaki kadınla “Tinder” isimli sosyal medya üzerinden kendisini “Steven Emde Peterson” olarak tanıtıp bağlantı kurarak, yaklaşık 500 bin TL parayı sahtekârlıkla temin ettiğini ifade etti.

İmza örnekleri ve banka dökümleri incelenecek

Varol, söz konusu bankanın kamera kayıtlarının incelenmesi gerektiği, imza örnekleri alınması gerektiği ve banka dökümlerinin alınması gerektiğini ifade ederek, serbest kalması halinde yürütülen soruşturmaya etki edebilme olasılığı yüksek olan zanlının tutuklu kalmasını talep etti.

“Hesabımı para karşılığı sattım”

Mahkemede söz alan zanlı Hüseyin Alan, “Benim sadece Facebook hesabım var. Tinder hesabım yok, başka bir sahte hesabım da yok” diyerek hesabını John isimli bir kişiye para karşılığı kullandırttığını iddia etti.