Yeni Bakış gazetesinde yayınlanan Gamze Pir Baykur'un haberine göre; Mağusa'da faaliyet gösteren Önder AVM'deki kasap reyonunda çalışan Engin Gür isimli kasap “Müstahdem tarafından sirkat”, Beyoğlu Restoran sahibi Halis Doğan ise “Hırsızlık mal kabulü" suçlamasıyla tutuklandı. Zanlı Doğan'a barkotsuz şekilde et satan ve etlerin parasını zimmetine geçiren zanlı Gür ile konu etleri alan zanlı Doğan, dün Mağusa Kaza Mahkemesine çıkarıldı. “Müstahdem tarafından sirkat” suçlamasıyla mahkemeye çıkarılan zanlı Gür ile “Hırsızlık mal kabulü” suçlamasıyla mahkemeye çıkarılan zanlı Doğan aleyhine 3'er günlük tutukluluk süresi temin edildi.

320 TL'yi cebe attı...

Meselenin tahkikat memuru Polis Çavuşu Melis Tahsiner, 22 Mayıs tarihinde Önder AVM'de kasap reyonunda çalışan zanlı Engin Gür’ün, Beyoğlu Restoran isimli iş yeri sahibi zanlı Halis Doğan’a 320 TL değerindeki eti barkotsuz olarak sattığını ve zanlı Doğan’dan 320 TL’yi alarak iş yeri sahibine vermeyip zimmetine geçirdiğini açıkladı.

Mesele ile ilgili olarak Önder AVM'nin kamera kayıtlarında yapılan incelemede zanlı Doğan'ın konu etleri zanlı Gür'den satın aldığı ve elden ödeme yaptığının tespit edildiğini belirten Tahsiner, kasap reyonu sahibinden yapılan soruşturmada zanlı Doğan’a kendileri iş yerinde olmadığı zamanlarda reyonda görevli kasaplara elden ödeme yapmaması konusunda uyarılarda bulunduklarının tespit edildiğini açıkladı.

Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın yeni başladığını belirten Tahsiner, zanlıların 3'er gün süreyle tutuklu kalmalarını talep etti.

Tutuklu kalacaklar...

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Gökhan Asafoğulları, zanlı Engin Gür ile Halis Doğan’ın tahkikat maksatları bakımından 3'er gün süreyle tutuklu kalmalarına emir verdi.