Havadis'ten Devrim Demir'in haberine göre, Avustralya’dan tatil için ülkeye gelen ve uyuşturucu maddenin yanı sıra çalıntı olduğunu bildiği 257 parça ziynet eşyası ile KKTC’ye giriş yapmak isterken Metehan Kara Giriş Kapısı’nda yakalanan Özel Vurdu, teminat talebiyle dün yeniden Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Vurdu, hem Mali polis hem Narkotik polisi tarafından mahkemeye çıkarılarak iki ayrı teminata bağlandı.

Mahkeme, zanlının 17 bin TL nakit teminat yatırmasına ve iki kefilin 100’er bin TL kefalet senedi imzalamasına emir verdi.

Mali Polis, zanlının tasarrufunda bulunan 86 bin TL değerindeki 257 parça ziynet eşyasının suç geliri kapsamına girdiğini, zanlının bu yönde ifade vermesi üzerine soruşturma başlattıklarını ancak zanlının teminata bağlanması halinde soruşturmaya etki edemeyeceğini ifade etti.

Polis, Avustralya ve KKTC vatandaşı olan zanlının teminata bağlanmasını talep etti. Mahkeme,  ikinci teminat talebinde zanlıya sadece yurtdışına çıkış yasağı şartı getirdi.

Tutuksuz yargılanacak

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Cemal Ramiz, zanlı Özel Vurdu’nun uyuşturucu madde Hint Keneviri “İthal ve Tasarrufu”, “Hırsızlık mal kabulü” suçlarından tutuklandığını anımsattı.

Polis memuru Cemal Ramiz, Vurdu’nun 18 Temmuz tarihinde, saat 13.00 sıralarında Avustralya’dan GKRY bölgesinde bulunan Larnaka Hava Limanına gelip Metehan Kara Kapısından giriş yapmak isterken, üzerinin ve eşyalarının arandığını söyledi.

Ramiz, zanlının tasarrufunda 15 gram Hint kenviri uyuşturucu madde ele geçirildiğini kaydetti.

Vurdu’nun eşyalarında yapılan aramada ise 257 parça ziynet eşyası tespit edildiğini kaydeden Ramiz, zanlıdan yapılan soruşturmada ziynet eşyaları Avustralya’da kendinin ektiği Hint Keneviri uyuşturucu maddeden 4 bin gramını sokak satıcılarına satarak aldığını itiraf ettiğini söyledi.

Ramiz, zanlıdan yapılan sorgulamada ziynet eşyalarının çalıntı olduğunu bildiğini ve 2014 yılından bu yana çalıntı ziynet eşyaları biriktirdiğini ve KKTC’ye satmak için getirdiği yönünde itirafta bulunduğunu anımsattı.

Zanlının gönüllü ifade verdiğini kaydeden Ramiz, soruşturmanın tamamlandığını kaydederek zanlının uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.