Kıbrıslı Türk bisikletçiler Kudret Güloğlu ve Ali Sükan 27 Ekim Cumartesi günü saat 16:00'da Zafer Anıtı'nda başlayarak 601 kilometrelik parkuru sadece 3 buçuk saatlik yeme içme, aksilikleri giderme ve ihtiyaç molası vererek 24 saat içerisinde Güney Kıbrıs’tan da geçerek tamamlayan ilk bisikletçiler olmayı başardılar.

Kudret Güloğlu, 601 kilometrelik parkurun kısaca nokta nokta anlattı.  Zafer Anıtı’ndan başlayarak, Akyar Sınır Kapısı’ndan geçip, Protaras, Larnaka, Trodos eteklerinden geçip, Lefkoşa sınır  Kapısı’ndan tekrar kuzeye geçildi. Yilmazkoy Çamlıbel Girne, Kuzey sahil şeridinden de Tatlısu, Kaplıca, Balalan ve Ziyamet köyüne ulaştıklarını  söyledi. Ziyamet’ten, İskele boğazı ve Mağusa’ya gelip ilk etabı 14 saatte 355 kilometre yol kat ederek  bitirdiler..

Kudret Güloğlu, kısa bir molanın ardından Mağusa’dan hareket edip Lefkoşa’ya, Güzelyurt, Gemikonağı ve tekrar Lefkoşa’ya dönerek Gecitkale dortyol ve 601 kilemoetreyi tamamlamak için tekrar Gecitkale Dörtyol yaparak  Mağusa’ya dönüp  Zafer Anıtı'na gelerek 601 km'yi saat 14:59:55 de bitirdiler ve saatlerin de geri alınmasıyla olusan 1 saatlik farkı kapatıp 24 saatte parkuru tamamlamış oldular 

Kudret Güloğlu,  gece güneyde havanın çok soğuk  oldugunu  kendilerini çok etkilediğini  fakat ne olursa olsun parkuru tamamlayacaklarının sözünü verdiklerini bir an olsun akıllarından çıkarmadkların belirtti  Güloğlu, bu mesafenin KKTC’li bisikletçilerin günümüze kadar tamamladıkları en uzun parkur olduğunu söyledi.

Kudret Güloğlu ve Ali Sükan  kendilerini bir an olsun yalnız bırakmayıp her türlü teknik destek yiyecek içecek ve en onemlisi moral veren Hüseyin Terlikli'yi ve yardımcısı Metin Kırçay'ı ve bu muhteşem turu asla unutamaycaklarını belirttiler.

Ekip arkadaşları Murat Akkent'in rahatsızlanarak parkuru tamamlayamamasına çok üzüldüklerini belirten bisikletçiler, kendilerine maddi manevi yardim eden, tur öncesi, sırası ve sonrasında yanlarında bulunan tüm dostlarına teşekkür ettiler.

Sponsorları olan Aspava Restoran (Gazimağusa), thebikeshop ve Section Kişisel Bakım ve Makyaj  ile Sis Enerji Ürünleri’ne sonsuz teşekkür ettiler.