Havadis'ten Kardelen Göksu'nun haberine göre, Şair ve Yazar Feyzan Korur, sosyal medya hesabı üzerinden 3 Temmuz’da yaptığı paylaşımda, dünyada yaşanan çocuk istismarlarına tepki koydu, “Çekin kirli ellerinizi çocuklarımızdan” sloganı ile istismarları protesto etmek için tüm sivil toplum örgütlerini ve vatandaşları tek ses olmaya davet etti.

Korur, paylaşımında; “Oturduğumuz yerden ve sadece sanal ortamda tepki koymak yetersizdir… Bu sebeple toplum huzurunu bozan, çocukları kurban eden tüm kötü zihniyetlerin yok edilmesi üzere çok ciddi önlemler alınması adına dünyanın neresinde olursa olsun ‘çekin kirli ellerinizi çocuklarımızdan’ sloganı ile cuma günü 6 Temmuz Cuma günü saat 11.00 de sesimizi duyurmak için  kurum ve kuruluşları, kadın örgütlerini ve dernekleri, sivil toplum örgütlerini, öğretmenleri ve tüm vatandaşları herkesi Lefkoşa Kuğulu Park’ta tek ses olmaya davet ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Korur’un paylaşımı sosyal medyada birçok kişi tarafından paylaşılırken, çağrısına da kulak verildi.

Zeytin Ağacı Eğitim ve Yardımlaşma Derneği, Altın Patiler Derneği, Rauf Raif Denktaş Derneği,  Yorgun Anneler Kulübü ve birçok vatandaş, dün öğle saatlerinde Lefkoşa Kuğulu Park’ta toplandı. Sivil toplum örgütleri üyeleri ve vatandaşlar, Meclis önüne yürüdü, burada protesto eylemi gerçekleştirdi.

Eylemde, “Minik bedenin sesi ol”, “Meclis göreve, çocuklar ölüyor, kadınlar ölüyor, hayvan hakları yasası yok, bunlara kimse dur demiyor, her gün bir yenisi ekleniyor, peki o halde siz neredesiniz?”, “Tecavüze sessiz kalma”, “Hayvana şiddete daha ağır cezalar”, “Anaların çocukları, çocukların anaları ölmesin”, “Çocuk gelin ve damat olmaz”, “Çocuk pornosuna hayır”, “Son 3 yılda 13.000 çocuk istismar mağduru”, “Şiddete son” yazılı yaftalar  taşındı.

Eylemde hayvanlara yönelik şiddet de protesto edildi.

Eylemciler ne dedi? 

Emine Doğa: “Bugün tecavüze uğrayan çocuklar, hayvanlar ve kadınlar için toplandık. Ancak biz bu toplanmayı planlarken daha kalabalık daha duyarlı olunacağını düşündük. Burada sesini duyurmak isteyen kişi sayısının bu kadar az olması çok üzücü. Meclisi göreve çağırıyoruz yasa geçirsinler. Hayvana dokunan insana hayda hayda dokunur. Hayvanı öldürüp, çocuklara tecavüz eden insandan ne beklenir ki?”

Latif Akça: “Son zamanlarda Türkiye ve KKTC’de yaşanan çocuk istismarları, kadına şiddet olayları sosyal medyada da izlediğimiz gibi çok ciddi bir şiddete, çok ciddi bir tepkiye sebep oldu. Bu süreç birçok insana psikolojik sorunlar yaşatmaya başladı. Sosyal medyadaki arkadaşlarımızın bu farkındalıklara yaptıkları çağrıya da bizler Denktaş Derneği olarak destek verdik, bugün onlarla birlikte olduk tabii ki amaç KKTC ve Türkiye Cumhuriyet’inde bu tip olayları yapanlara gerekli cezaların daha ağır olması, caydırıcı bir sebep olması.”

Nazan Kay: “Çocuk istismarlarına, kadına şiddete ve hayvanlara yapılan kötülüklere karşı bir nebze de olsa sesimizi duyurmak için buradayız. Ben de işçi sınıfındanım fakat öğle aramı feda edip bir saatliğine izin alıp buraya geldim. Günlerce bu eylem üzerine konuşuldu, sosyal medyada yayıldı fakat buna rağmen çok az insan toplandı.”

Filiz Yürün: “Bir haftadır yüreğimiz o televizyondaki haberler yüzünden yanıyor. Bu yüzden biz buradayız sırf insanlara biraz olsun sesimizi duyurabilmek için. Kıbrıs’ta bile 3 çocuğun 2 sinin risk altında olduğunu öğrendiğimde şok oldum.”

Nezire Barangil: “Günlerdir yüreğimiz yanıyor. Basın, sosyal medya ve Türkiye’de yaşanan ve duyduğumuz olaylardan gerçekten uyuyamaz olduk. 5 yaşındaki çocukta ne bulup tecavüz ediyorlar, insan eşine bile izin almadan dokunamaz. Benim bugün ki amacım çocuklara dokunulmaması ve çocukların özgür yaşamaları.”