Gamze Pir  Baykur
 
Köprülü – Türkmenköy arasında önceki gün Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri tarafından HS 280 plakalı araca düzenlenen operasyonda ele geçirilen 2,5 ton kaçak et ile ilgili olarak zanlı Neşet Demirel ile Ali Deniz’in ardından aranan Mehmet Gülkaya da tespit edilerek tutuklandı. “Gümrüksüz mal tasarrufu” suçlamasıyla ilgili olarak dün Mağusa Kaza Mahkemesi’nde nöbetçi yargıç huzuruna çıkarılan zanlı Gülkaya aleyhinde 2 günlük tutukluluk süresi temin edildi.
 
Etleri taşıdıkları araç zanlı Gülkaya’ya ait

Meselenin tahkikat memuru Coşkun Kanatlı, 22 Eylül tarihinde Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekiplerinin Köprülü köyü yakınlarında HS 280 plakalı van aracı kontrol için durdurduklarını ve araç içerisinde önceden tutuklanan zanlı Neşet Demirel ile Ali Deniz’in tespit edildiğini anımsattı. HS 280 plakalı araçta yapılan kontrolde 2 bin 420 kilo kemikli sığır eti ile 180 kilo sığır ciğeri tespit edildiğini belirten Kanatlı, zanlı Demirel ile Deniz’in 22 Eylül tarihinde mahkeme huzuruna çıkarılarak aleyhlerine 3’er günlük tutukluluk süresi temin edildiğini anımsattı. Kanatlı, yapılan tahkikat sonucunda HS 280 plakalı aracın zanlı Mehmet Gülkaya’ya ait olduğunun tespit edildiğini belirterek, yine yapılan tahkikatta zanlı Mehmet Gülkaya ile zanlı Neşet Demirel’in olay günü saat 06:56 ve 07:00’da telefon görüşmelerinin olduğunun öğrenilmesi üzerine zanlı Gülkaya’nın ayni gün tespit edilerek tutuklandığını açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın devam ettiğini belirten Kanatlı, zanlı Gülkaya’nın 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.
 
3 ay önce yine kaçak et meselesi yüzünden tutuklanmıştı

Zanlı Mehmet Gülkaya 14 Haziran 2017 tarihinde suç ortağı Y.T ile birlikte yine kaçak et meselesi yüzünden tutuklanmıştı. 14 Haziran 2017 tarihinde PGM’ye bağlı Özel Soruşturma Ekibi ile Dörtyol Polis Karakolu ekipleri kaçak et ihbarı almış ve Güney Kıbrıs’tan gelerek Beyarmudu bölgesinde yasadışı yollardan KKTC’ye giriş yapan GM 893 plakalı van aracı durdurarak arama yapmıştı. Polis ekipleri Y.T yönetimindeki GM 893 plakalı van araçta yaptığı aramada 1,5 ton sığır eti ile 1 ton sığı ciğeri ele geçirmişti. Van araç sürücüsü Y.T tutuklanırken mesele ile bağlantısı olduğu tespit edilen zanlı Mehmet Gülkaya da tutuklanmıştı.
 
2 gün tutuklu kalacak

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Meltem Dündar, zanlı Mehmet Gülkaya’nın 2 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.