Yeni Bakış'tan Deniz Abidin'in haberine göre, Kermiya’da konut izni üzerine iş yeri açılması için başlatılan kaçak inşaata bölge sakinlerinden tepki geldi.

İbrahim İlkman Caddesi Sakinleri, Kermiya’da iş yeri inşasına kapalı olan bir araziye konut izni alan bir şahsın, kaçak iş yeri inşaatı başlattığını ifade ederek, iki yıldır konuyu gerekli mercilere aktarmalarına rağmen bir sonuç alamadıklarını belirtti.

Kaymakamlığın iki hafta önce inşaata giderek inceleme yaptığına dikkat çeken bölge sakinleri, konuyu mahkemeye taşıyacaklarını kaydetti.

Bölge sakinleri, “Söz konusu şahıs karkas şeklinde olan bu yerin konut iznini aldı. Biz mahalle sakinleri olarak iddia ediyoruz ki bunun izni de yasal değildir. Çünkü binanın üst katı yüksektir ve yıkılması gerekir. Bu şahıs konut izni aldıktan sonra burayı değiştirdi ve tadilat yaptı. Bu nasıl olabilir diye şehir planlama dairesine sorduk. Bize kodlama hatası yapıldığı söylendi” dedi.

Bölge sakinleri, “İnşaat sahibinin teknoloji şirketi olduğunu biliyoruz. Buraya server odası, bunu besleyecek baz istasyonu kurulacağı haberini alıyoruz ve bu bizi daha da endişelendiriyor” diye konuştu.

Haberin tamamı Yeni Bakış Gazetesi'nde...