Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğüne yapılan bir ihbar doğru çıktı ve Girne’ye bağlı Lapta’ya düzenlenen operasyonda uyuşturucu ele geçirildi.

Narkotik polisinin, önceki gün Lapta’da düzenlediği operasyon sonucu 4 kişiyi yakalandı. Baskın yaptığı evde uyuşturucu bularak zanlılar Ümit Ertuğrul, Hikmet Selçuk, Mehmet Dikmen ve Alpay Sadrazam’ı gözaltına alan polis, dün tutuklama talebi ile Girne’de mahkemeye çıkardı.

Duruşmada operasyona dair bilgileri aktaran polis, 7 Ağustos saat 15.30 sıralarında zanlılar Ümit Ertuğrul, Hikmet Selçuk, Mehmet Dikmen ve Alpay Sadrazam’ın birlikte kaldıkları Lapta’daki eve operasyonda düzenlediklerini söyledi. 

Ertuğrul’un cebinden 10 gram çıktı

Polis, zanlı Ertuğrul’un cebinde 10 gram sentetik cannabionid, zanlı Selçuk’un sağ elinde içinde uyuştucu olan 10 adet sigara izmariti, cebinde 20 miligram sentetik cannabionid bulduklarını ifade etti. Evde yapılan aramada ise içinde uyuşturucu olan bir adet sigara izmariti, sehpa üzerinde 2 gram tütünle karışık sentetik cannabionid bulduklarını kaydeden polis, mutfakta da yarım gram uyuşturucu, üzerinde uyuşturucu kalıntısı olan plastik kova ile pet şişe bulduklarını açıkladı. 

Suriyeli bir satıcıdan almış

Zanlıların gözaltına alındığını ifade eden polis, zanlı Ertuğrul’un uyuşturucu maddeleri 5 Ağustos tarihinde Lefkoşa’da temas kurduğu ismini bilmediği Suriyeli bir şahıs aracılığı ile Güney Kıbrıs’tan ithal ettirdiğini itiraf ettiğini açıkladı. 

Dikmen, sınır dışı edildi yine geldi…

Polis, zanlı Dikmen’ın da Kasım ayında uyuşturucu suçundan cezasını doldurup ihraç edildikten sonra Temmuz ayında Gazimağusa Limanı’ndan yasa dışı yollardan ülkeye geldiğini tespit ettiklerini belirtti.

Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini, aranan bir şahıs daha olduğunu kaydeden polis, zanlıların 3 gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti. Aktarılan olguları değerlendiren mahkeme zanlılar hakkında 3 gün tutukluluk emri verdi.