Yeni Bakış'tan Gamze Pir Baykur'un haberine göre, Mağusa’da iki kişi, KKTC’de izinsiz ikamet ettikleri gerekçesiyle tespit edilip tutuklandı. TC uyruklu Serdar Deniz ile İran uyruklu Gholamreza Komeijani dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. “KKTC’de izinsiz ikamet etme” suçlamasıyla mahkemeye çıkarılan zanlı Deniz ile Komeijani aleyhine 3’er günlük tutukluluk süresi temi edildi.

Zanlı, Deniz, polis kontrolleri sırasında, zanlı Komeijani ise trafik kazasında tespit edildi

Meselenin tahkikat memuru Raif Safa, zanlı Serdar Deniz’in 25 Mayıs tarihinde Mağusa’da polis ekiplerince yapılan kontroller sırasında 25 Haziran 2017 tarihinden beri KKTC’de izinsiz ikamet ettiğinin tespit edildiğini açıkladı. Safa, zanlı Gholamreza Komeijani’nin ise 25 Mayıs tarihinde yapmış olduğu trafik kazası ile ilgili olarak yürütülen ileri soruşturma neticesinde 23 Mart 2017 tarihinden beri KKTC’de izinsiz ikamet ettiğinin tespit edildiğini açıkladı. Zanlılar aleyhine yürütülen tahkikatın yeni başladığını belirten Safa, her iki zanlının da 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

3’er gün tutuklu kalacaklar

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Gökhan Asafoğulları, zanlı Serdar Deniz ile Gholamreza Komeijani’nin tahkikat maksatları bakımından 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.