Devrim Demir

Çatalköy’de villada B.S.,’yi ciddi şekilde darp edip bayılttıktan sonra tecavüz eden Tarık Mart dün yeniden yargı huzurundaydı.

Tutukluluk süresinde Mart polis hücrelerinde görevli polisin temin ettiği cep telefonu ile yalancı tanık temin etmiş Girne Polis Müdürlüğü Adli Şube ekiplerinin olayı yakın takibe alması sonucu bir avukat, bir polis toplam 5 kişi tutuklanmıştı.

Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan avukat Hasan Özkök, polis memuru Ediz Manici, emekli Binbaşı Adem Mart, Hicran Dağlı ve İbrahim Yıldırım ileride yargılanmak üzere teminata bağlanmışlardı.

Tecavüz zanlısı Tarık Mart, aleyhindeki soruşturmanın tamamlanmasının ardından dün teminat talebiyle Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Mart’ın avukatı 3 aylık tutukluluk süresine itiraz etti, müvekkili Mart’ı tanık kürsüsüne çıkardı.

Mart’ın avukatı davayı yeni aldığını beyan ederek, Mart’a kefil girecek 2 kişiyi mahkemeye dinletmeye hazır olduğunu ancak şuan kefillerin mahkemede hazır olmadığını beyan ederek 1 günlük tutukluluk süresi talebinde bulundu.

Yargıç Mesut Mesutoğlu, avukatın talebi üzerine teminat duruşmasını bugüne erteleyerek, zanlı Tarık Mart’ın tutukluluğunun devam etmesine karar verdi. Mesutoğlu, davayı bugüne erteleyerek oturumu kapattı.

Polis 3 ay cezaevi talebinde bulundu

Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli polis çavuşu Ömer Faruk Şengil, mahkemede verdiği ifadede, zanlı Tarık Mart’ın, Çatalköyde meydana gelen “tecavüz” , “vahim zarar” ve “ciddi darp” suçlarından tutuklandığını anlattı.

Şengil, 37 yaşındaki zanlının, 30 Eylül Cumartesi gecesi, 02.30 raddelerinde Çatalköy’de Uğur Mumcu Bulvarı üzerinde bulunan bir sitedeki villanın  üst katındaki yatak odası içerisinde, 23 yaşındaki B.S’yi elleri ve kollarını sıkıp kafasını kapıya vurmak suretiyle ciddi bir şekilde darp ettikten sonra, yatak odasındaki yatağa taşıyarak rızası olmadan cinsel ilişkide bulunduğunu, bu suretle kızlık zarının yırtılmasına sebep olarak vahim zarara uğratttığı B.S’ye cinsel tecavüzde bulunduğunu kaydetti.

Şengil, zanlı aleyhindeki soruşturmanın tamamlandığını şuan Girne Ağır Ceza Mahkemesinde “Kanunsuz patlayıcı madde” ve “Ateşli silah tasarrufu” suçlarından davsı olduğunu belirtti.

Polis çavuşu, zanlının itham olunduğu suçların toplum nezdinde infiale neden olduğunu ve serbest kalması durumunda tanıklara ve özellikle müştekiye müdahale etme durumu olduğuna dikkati çekerek 3 ay cezaevi talebinde bulundu.

Mart’ın avukatı ortamı gerdi

Tarık Mart’ın avukatlığını üstlenen Süleyman Özsoylular ise 3 aylık tutukluluk süresine itiraz etti.

Polis çavuşu Ömer Faruk Şengil’e yaptığı soruşturma ile ilgili sorular yönelten Özsoylulari agresif hareketleri ile dikkat çekerken duruşmada ortamı gerdi.

Yargıç Mesut Mesutoğlu’nun uyarması ile ortam sakinleşirken, Özsoylular müvekkilini tanık kürsüsüne çağırdı.

“Kaçmak istesem kaçardım”

Tanık kürsüsüne çağrılan Tarık Mart, yaşadığı olaydan ötürü mağdur olduğunu ve üzerine leke atıldığını öne sürdü. Mart, mahkemede bahsi geçen yalancı tanıklarla hiçbir şekilde hücrede görüşmediğini, önceki gün tutuklanarak mahkemeye çıkartılan Hicran Dağlı isimli kadının ise olay gecesi Çatalköy’e evine kendisi ile birlikte olmak için gittiğini iddia etti.

Mart, “Hicran geceyi benimle geçirmek için geldi, benim işlerim yurt dışında ve aylık gelirim 30 bin TL civarı. Gürcistan ve Makedonya’da şirketlerim var gelir kaynağım yurt dışından. Ben kaçmak istesem kaçardım, o fırsatım vardı ama karakola çağrıldım ve gittim. Mahkemenin uygun göreceği her türlü teminatı karşılayabilirim” dedi.

Dava bugüne ertelendi

Yargıç Mesut Mesutoğlu, tecavüz davasında Mart’a kefil olacak 2 kişinin dinletilmesi üzerine davayı bugüne erteleyerek oturumu kapattı.

Basını tehdit ettiler

Duruşmanın tamamlanması ile görüntü almak isteyen basın mensupları engellenmek istendi. Yeterli polis güvenliği olmaması nedeniyle, Mart’ın yakınları basın mensuplarını tehdit etti.