Kıbrıs Postası'ndan Cansu Yarışan'ın haberine göre; Gazimağusa bölgesinde bulunan Bedi's Piknik Alanı’nın işletilmesi amacıyla özel kişilere verilmesi geçtiğimiz yıllarda tartışma yaratırken, piknik alanıyla ilgili tartışmalar yine gündeme geldi. 

Bedi’s Piknik Alanı’ndaki işletme izni iptal edilen Şenay Kadı, bölgede faaliyet gösteren diğer işletmeye kimsenin ses çıkartmamasına sitem ederek, çifte standart uygulandığını söyledi.

Bedi's Piknik Alanı’nın bir bölümü kendisine işletme amacıyla verilen ve daha sonra Yeniboğaziçi Kadınlar Derneği ve bölge halkı tarafından işletme hakkının yasal olmadığı iddia edilerek Orman Dairesi tarafından işletme izni iptal edilen Şenay Kadı, Bedi’s Piknik Alanı’nda şu anda mevcut olan bir işletmenin faaliyet göstermesine kimsenin tepki göstermemesine isyan etti.

1’inci derece SİT alanı olan Bedi’s Piknik Alanı içerisinde özel bir şahsa işletme izni verilirken, kendisine ait işletme izninin iptal edilerek binanın yıkılmasını çifte standart olarak değerlendiren Kadı,  Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’na tazminat davası açacağını belirtti.

“AYNI ŞARTLARDA FAALİYET GÖSTEREN İŞLETMEYE KİMSE SES ÇIKARMIYOR”

Kıbrıs Postası’na konuşan Şenay Kadı, Bedi's Piknik Alanı’nda işletmek amacıyla devletten kiraladıkları yere bina yaptıkları ve piknik alanının özelleştirildiği gerekçesiyle birçok tepki aldıklarını ve Orman Dairesi’nin izinlerini iptal edip binayı yıkma kararı vermelerine rağmen aynı bölge içerisinde aynı şartlarda bulunan diğer işletmeye kimsenin ses çıkarmamasına anlam veremediğini belirtti. 

“TARIM BAKANLIĞI’NA TAZMİNAT DAVASI AÇACAĞIM”

Kadı, işletme izni iptal edildikten sonra Orman Dairesi’nin kendisine piknik alanı içerisinde karavan kurarak hizmet verebileceğini belirttiği kaydederek, konuyla ilgili Tarım Bakanı Erkut Şahali ile görüşmelerine rağmen karavan izni de Tarım Bakanlığı tarafından reddedildiğini söyledi. Söz konusu olayı çifte standart olarak değerlendiren Kadı, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’na tazminat davası açacağını belirterek “Orman Dairesi Turizm Bakanlığı’na bağlı olduğu dönemde karavan kurarak Bedi’s Piknik Alanı’nda faaliyet yapabileceğimizi söylemesine rağmen şu anda Orman Dairesi’nin Tarım Bakanlığı’na bağlanması sonucunda Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Erkut Şahali ile görüştük. Ancak Şahali karavan kurmamıza dahi izin vermedi. Burada başka bir işletme piknik masası karşılığında para alıyor. Madem burası 1’inci derece sit alanı ve piknik alanı içerisine herhangi mimari bir yapıya izin verilmiyor, şuanda faaliyet gösteren bu işletmenin izni nasıl olur? Burada çifte standart uygulaması söz konusu. Bu durumda ben Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’ndan şikayetçi olacağım, tazminat davası açacağım” şeklinde konuştu.

“BEDİ’S PİKNİK ALANI PİSLİK İÇERİSİNDEYDİ, BELEDİYEYE UYARIDA BULUNDUM”

Bedi’s Piknik Alanı içerisinde işletmesi bulunduğu sürede piknik alanında temizlik faaliyetleri de yaptığını kaydeden Kadı, 1 Mayıs öncesinde piknik alanının pislik içerisinde bulunduğunu ve kendisinin şikayeti üzerine belediyenin müdahale ederek piknik alanını temizlediğini belirtti. Kadı, sosyal medya hesabından 30 Nisan tarihinde Bedi's Piknik Alanı’nın bakımsız ve pislik içerisindeki fotoğraflarını paylaşarak, “Evet, yarın 1 Mayıs ve Bedi’s Piknik alanı şu an pislik içinde. Kıbrıs halkı özellikle Mağusa halkı bunu hak etmiyor. Gönüllüler vardı hani geçen yıl şov yapmışlardı, senede bir gün mü şov gününüz” şeklinde açılama yapıp sitemde bulunmuştu.