Gamze Pir Baykur

Mağusa’da “Aslan Market” isimli işyerinin önünde yerde bulduğu cüzdan içerisinden toplam 102 TL parayı sirkat eden Abdülkadir Çalışkan, marketin kamera görüntülerinden tespit edilerek tutuklandı. “Sirkat” suçlamasıyla dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı Çalışkan, tutksuz yargılanmak üzere teminata bağlandı.

Pişman olup markete geri döndü ama tutuklandı…

Meselenin tahkikat memuru Löğmen Yücetürk, zanlı Abdülkadir Çalışkan’ın 30 Ağustos tarihinde “Aslan Market” isimli iş yerinin önünde asfalt yol içerisinde Bahargül Jorayeva’nın yere düşürdüğü cüzdan içerisinden 2 adet 50 TL’lik banknot ile 2 TL madeni parayı sirkat ettiğini açıkladı.

Aslan Maraket’e ait kamera kayıtlarının incelendiğini ve zanlının tespit edilerek tutuklandığını belirten Yücetürk, zanlının suçunu itiraf ettiğini ve 3 aylık kira borcu yüzünden konu suçu işlediğini beyan ettiğini açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirten Yücetürk, zanlının uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Zanlı: “Cahillik ettim…”

Mahkemede söz alan zanlı Abdülkadir Çalışkan, 3 aydır ev kirasını ödeyemediğini, maddi sıkıntı içinde olduğu için bu suçu işlediğini söyledi. Zanlı Çalışkan “Parayı aldım ama sonra pişman oldum. Parayı geri vermek için marketin önüne gittiğimde polis beni tutukladı. Cahillik ettim” diyerek kendisini savundu.

Teminata bağlandı…

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hazal Hacımulla, zanlı Abdülkadir Çalışkan’ın kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışının men edilmesine ve 1 KKTC vatandaşının 5 bin TL şahsi kefalet senedi imza etmesine emir verdi.