Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen) Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Sekreteri, Kadın ve Çocuk Hakları Komite Başkanı Keziban Öcal, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Dairesi’nin en kısa sürede faaliyette bulunabilecek yapıya kavuşturulması gerektiğini kaydetti.

“Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi Bildirgesi”, “Kadına Karşı Her Türlü Ayrımcılığın Önlenmesi Sözleşmesi” ve “Çocuk Hakları Sözleşmesi” gibi uluslararası hukuki metinlerin ülkede uygulanmasına imkan sağlanması gerektiğini kaydeden Öcal, bu hukuki metinlerin kabul edileceği yerin Cumhuriyet Meclisi olduğunu belirtti.

Öcal, yazılı açıklamasında, bu metinlerin Meclis’e gelmesi ve Meclis’te kabul edilmesi için paydaşlara ve siyasilere sorumluluk düştüğünü kaydetti.

Keziban Öcal, “Paydaşların doğru, yapıcı,  uyarıcı ve yol gösterici her türlü açıklaması, demeci ve görüşü toplumdaki farkındalığı artırır, çalışmaların hızlandırılmasını, eylemlerin hayata geçirilmesini tetikler. Bu nedenle tüm paydaşlar görev ve sorumluluk üstlenmeli” ifadelerini kullandı.