Yeni Bakış'tan Melin Dobran'ın haberine göre, Değirmenlik Camialtı Mahallesi Muhtarı Musa Suiçmez, bölgedeki en büyük sorunun kanalizasyon ve taş ocakları olduğunu belirtti. Evlerin kuyularının sürekli olarak taştığını ifade eden Muhtar Suiçmez, tüm alt yapının yenilenmesi gerektiğini belirtti. İkinci büyük sorunun ise taş ocakları olduğunu dile getiren Suiçmez, taş ocaklarında tonajından fazla dinamit patlatılması nedeniyle bölgenin çoğu zaman toz bulutu altında kaldığını söyledi. Bölgede kiliseden dönme bir caminin hizmet verdiğine de dikkat çeken Suiçmez, bu yapının duvarlarının tamir edilmesi gerektiğini vurguladı.

“Kanalizasyon ve taş ocakları büyük sorun”

Camialtı Mahallesi Muhtarı Musa Suiçmez, “Bölgede en büyük sorun kanalizasyondur. İkinci sorun ise taş ocaklarıdır. Evlerin kuyuları sürekli olarak taşıyor. Özellikle tuvalet kuyuları. Tüm alt yapının yenilenmesi gerekiyor. Belediye başkanımızla bu konuyu görüştük. Sorunu çözeceğini söyledi. Taş ocakları ise yıllardan beri bitmeyen bir sorundur. Tonajından fazla dinamit patlatılıyor. Çıkan dumandan evler, ağaçlar, hayvanlar ve insanlar etkileniyor. Bölge zaman zaman toz bulutu altında kalıyor. Resmen doğa katliamı yapılıyor. Yapılacak olan işin önleminin alınması lazım. Bu konuda daha önce eylemler yaptık. Yetkililerle de görüştük ama hiçbiri seçim öncesi konuştuğunu, seçimden sonra hatırlamadı” ifadelerini kullandı.

“Terk edilmiş binalar tehlike saçıyor”

“Köyde yıkılmak üzere olan ve tehlike saçan kerpiç evler var. Sahipleri yurt dışındadır ve ne satmaya ne de yıktırmaya yanaşıyorlar. Tam yol kenarında yıkılmaya yüz tutmuş bir bina var. Üstelik bu bina içinde, yılan ve fare gibi hayvanlar cirit atıyor. Zemini yer yer çökmüş durumda. Bu binanın yetkililer tarafından kapatılması gerekiyor. Hem bölgenin çocukları hem de yoldan geçenler için bu bina tehlike saçıyor. Bu gibi binaların durumunu yeni belediye başkanımızla görüştük. Tüm sorunlarımızı aktardığımız bir toplantı yaptık. Zaman içerisinde sorunların çözüleceğine inanıyorum.”

“Kiliseden dönme cami tamir istiyor”

“Değirmenlik bölgesinde cami olarak kullanılan 2 tane kilise var. Müslüman kardeşlerimiz, kendi camisini arzuluyor. Halkımız, ibadetini gönül rahatlığıyla yapamadığını söylüyor. 1975 yılından beri bir kilise cami olarak hizmet veriyor. Bir tanesinin yerine ise cami yapıldı. Bu caminin minaresi tamir istiyor. Kiliseden dönme caminin ise hem dış hem de iç duvarları tamir istiyor. Bu yapının tavanı ve duvarları oldukça kötü durumdadır. Bir yeri ise dökülmeye başladı. Birinin başına yıkılmadan, yetkililerin tedbir almasını istiyoruz. Daha önce Eski Eserler Dairesi ile görüştük fakat ilgilenen olmadı. Bir diğer sorun ise camilerde görevlinin olmamasıdır. İlahiyat mezunu işsiz kardeşlerimiz var. Devletten cami için bir görevli atamasını istiyoruz.”

“Bölgeye tesis istiyoruz”

“Daha önce bir arsa aldık ve eski belediye başkanımıza proje sunmuştuk. Yeni belediye başkanımızla da bu konuyu görüştük. 

Bölgeye bir tesis kazandırmak istediğimizi söyledik. Bu çerçevede hem çocuk parkı hem ailelerin oturabileceği hem de gençlerin sosyal aktivite yapabileceği bir tesis istiyoruz. 

Kısacası halkın tüm kesimine hitap edecek bir projedir. Umarım en kısa zamanda hem belediye hem de muhtarlık iş birliği içerisinde, bu tesis projemiz hayata geçer.”

“Yeni başkandan ümitliyiz”

“Bölgedeki dere yatakları, yağmur yağdığı zaman buna cevap veremiyor. Fazla yağış olduğu zaman evlere su girme riski var. Derenin içi ot ve kamış dolu. Derenin ıslah edilmesi ve baştan aşağıya elden geçmesi gerekiyor. Yeni belediye başkanımız, bu konuda çalışma yapacağını söyledi. Hemen hemen tüm sorunlarımızı başkanımıza aktardık ve başkanımızdan ümitliyiz. Devlet, belediye ve muhtar halka hizmet sorumluluğunu yerine getirse, sorunların çözümü daha kolay olur diye düşünüyorum. Yeter ki kurumlar birbirine yardımcı olsun.”