Kanber yazılı açıklamasında, “Seçimleri alelacele 7 Ocak tarihi itibari ile yapmak toplum hayatını iyileştirme, daha iyiye taşıma noktasında sıkıntılar içermektedir” ifadelerini kullandı.

KTEZO’nun demokratik olan her tür girişimin yanında olmaya devam edeceğini kaydeden Kanber, “Ancak uzun süredir devam etmekte olan çok parçalı hükümet oluşumlarının bu seçimler sonucunda da devam edeceği hatta daha da parçalanacağı görülmektedir” dedi.

“2018’İ GÖZDEN Mİ ÇIKARALIM?”

Yerel seçimler sürecinin hemen genel seçimlerin ardından gelecek olmasının en az 5-6 ayın ya seçim yasakları ya da hükümet oluşumlarıyla geçeceği anlamına geldiğini ifade eden Mahmut Kanber, şunları kaydetti:

“Gündelik yaşamın pek çok kesim ve kurum açısından gittikçe çekilmez hale geldiği ülkenin bu ortamında bunun ne demek olduğunu herkes biliyor. Bize 2018 yılını gözden çıkaralım mı deniyor yoksa? Belediyeler proje yapamayacak, onaylatamayacak, ödemeler duracak, inşaat sektöründen başlayarak tarım, hayvancılık, süt katkı ve süspansiyon ödemelerine kadar hayat daha da zora girecektir.”

Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası Başkanı Mahmut Kanber, hiçbir şeyin bedelsiz olmadığını ifade ederek, “Ancak siyasete olan güvenin bu kadar çok gerilediği ve ihtiyacın tam da bu noktada hasıl olduğu bir dönemde daha fazla dibe vurmanın gereği yoktur” dedi.