Karadağ olarak da bilinen Lefke 16 Ağustos Stadyumu bu akşam tarihinde ilk kez bir gece maçına sahne oldu. Stadyumun ışıklandırılması  projesinin hayata geçmesi sonrasında ilk gece maçını oynayan ev sahibi Lefke Türk Spor Kulübünün Doğan Türk Birliğini konuk ettiği ilk gece maçını UBP Genel Başkanı ve Başbakan Hüseyin Özgürgün izledi.

Özgürgün, takımların isteği üzerine maçın başlama vuruşunu yapmak üzere, ışıklandırılmış Lefke 16 Ağustos Stadı’nın zeminine indi.

Spora düşkünlüğü ve geçmişindeki başarılı futbol kariyeri ile bilinen Başbakan Özgürgün, sembolik başlama vuruşunu yaptıktan sonra gazetecilerin soruları zerine, Lefke Stadı’nın ışıklandırılmış olması ve ilk gece maçında orada olmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti. Lefke Stadı’nda futbolculuk yıllarında çok ters döktüğünü, kötü zeminlerde futbol oynamak zorunda kalan kendi jenerasyonuna karşılık günümüzde pırıl pırıl ışıklandırılmış, Avrupa standartlarında çim zeminleri olan yükse seyirci kapasiteli spor tesislerinin ülkeye kazandırılmış olmasından ve bunda kendi hükümetinin katkısı olmasından duyduğu memnuniyetini ifade etti.