CTP Girne Belediye Başkan adayı Birol Karaman, “24 Haziran seçimleri Girne için tarihi nitelikte olacak. Halkımız 20 yıldır kentimizi kötü yönetip bu hale getirenlerle, ‘yeni bir Girne mümkün’ diyenler arasında bir karar verecek. Tüm insanlarımıza ulaşmaya çalışıyoruz ve görüyoruz ki Girne’de değişim kaçınılmaz son olacak” dedi. Girne’yi mutlu günlere taşıma hedefiyle yola çıkan CTP Girne Belediye Başkan adayı Birol Karaman ile ekibi dün emekliler ve eğitimcilerle görüşerek projelerini anlattı. İlk ziyaretini Emekliler Derneği’ne yapan Karaman, dernek üyelerinin Girne için beklentilerini dinledi. Karaman’ı basından takip ettiklerini anlatan emekliler, projelerin Girne için umut olduğunu söyledi. Karman, buradaki görüşmelerinin ardından Turizm Meslek Lisesi ile Maarif Anaokulu’na da ziyaret gerçekleştirdi.

"EĞİTİMCİLERDEN KARAMAN’A YAKIN TAKİP"

Turizm Meslek Lisesi’nin 6 Haziran’da gerçekleştireceği sergi öncesi, kursiyerlerin hummalı çalışmalarını izleyen Karaman, okulda incelemelerde bulundu. Karaman ve ekibinin, trafik, kanalizasyon, altyapı gibi tüm Girnelilerin yaşam kalitesini düşüren sorunların çözümlerine ilişkin projelerle halkın karşısına çıkmasını takdirle karşılayan eğitimciler, Karaman’ı yakından takip ettiklerini bildirdi. Turizm okulu olmasına rağmen mutfak ve uygulamalı restoranı bulunmayan okulda öğrencilerine kaliteli ve yerinde eğitim veremediklerini anlatan eğitimciler, Turizm Meslek Lisesi’ne destek beklediklerini ifade etti. Girne’yi tekrar turizmin başkenti yapacak projelerin hazır olduğuna işaret eden Karaman, turizmin yeniden canlanmasıyla ara elaman ihtiyacının artacağını ve Turizm Meslek Lisesi’ne ihtiyaç duyulacağını belirterek, okula hak ettiği değer ve desteği göstereceklerini söyledi. Binanın yeniden restore edilmesi gerektiğini belirten Karaman, mutfağı, restoranı, derslikleri, atölyeleri, bahçesi, otoparkı ve kantiniyle okul için bütünlüklü bir proje hazırlayacaklarını ve bunu da hayata geçireceklerinin sözünü verdi.

"HERKESİ KUCAKLAYACAĞIZ, SORUNLARI BİRLİKTE ÇÖZECEĞİZ"

Artan nüfus nedeniyle sınıfların yetersizliğini anlatan Maarif Anaokulu eğitimcileri de yerel yönetimden gelen desteğin sorunları çözmediğine dikkat çektiler. Belediye bütçesinin nereye, ne kadar kullanıldığına ilişkin raporları belediye web sitesinde aylık olarak duyuracaklarını anlatan Birol Karaman, emlak vergilerinin yüzde 15’in eğitim kurumlarına adil olarak dağıtılacağını ve eğitimcilerin bunu kolaylıkla denetleyebileceğini söyleyerek, okullardaki ihtiyaçların giderilmesi için de elinden gelen desteği vereceğini bildirdi. Karaman, “24 Haziran seçimleri Girne için tarihi nitelikte olacak. Halkımız 20 yıldır kentimizi kötü yönetip bu hale getirenlerle, ‘yeni bir Girne mümkün’ diyenler arasında bir karar verecek. Tüm insanlarımıza ulaşmaya çalışıyoruz ve görüyoruz ki Girne’de değişim kaçınılmaz son olacak. Değişim isteyen Girneli bu tarihi kararı verecek” dedi. Trafik, kanalizasyon, altyapı sorunu olmayan, denizlerine güvenle girebileceğimiz, huzurla yürüyebileceğimiz bir kent için çalışacaklarını anlatan Karaman, sorunların da ötesinde herkesi kucaklayan bir anlayışla her kesimin görüşlerini alarak halkla birlikte yeni bir kent yaratacaklarını söyledi.