Star Kıbrıs'tan Haluk Doğandor'un haberine göre, Karaoğlanoğlu bölgesinde turizm yatırımı adı altında, bir şirkete devlet arazisi verilmesi halkı ayaklandırdı. 

Karaoğlanoğlu bölge halkı ve sivil toplum örgütleri, halkın nefes alabileceği, denize rahatça girebileceği, anayasal haklarla korunan alanların, hükümet tarafından ellerinden alınmasına tepki gösterdi. 

Karaoğlanoğlu bölgesinde, Merit Park Otel ile kuruluşu ve yapım aşaması olaylı geçen Kaya Palazzo otel arasında kalan devlet arazisinin de, yatırımcı bir şirkete turistik otel yapımı amacıyla kiralanması, bölge halkının dün gerçekleştirdiği fidan dikme eylemi ile protesto edildi. 

Eylemde ilk konuşmayı bölge halkı adına yapan İsmet Pişmiş, Karaoğlanoğlu bölgesinde kamuya ait alanların peşkeş çekilmesine karşı olduklarını ve ülkeyi idare edenlerin bilgisine getirmek için toplandıklarını söyledi. İçinde bulundukları 15 dönüm arazinin Turizm Bakanı tarafından 10 yıllığına bir şirkete kiralandığını söyleyen İsmet Pişmiş, bölgelerinde Merit Park, Kaya Palazzo ve bu yeni otelin demir perde gibi önlerine dikildiğini söyleyerek denizi bile görmek mümkün olmayacak diye konuştu. 

Eylemde söz alan Biyologlar Derneği sekreteri Hasan Sarpten ise, Kıbrıs’ın bir zamanlar “Yeşil Ada” olarak nitelendirildiğini ancak her geçen gün yeşilin yerini karanlık bir renge bıraktığını söyledi. Artık Girne’nin yollarında yürünmediğini, denizlerine girilemediğini ve Girne içinde yaşanılmaz bir duruma gelindiğini savundu. Hasan Sarpten, daha fazla otele ve kumarhaneye Girne’nin ihtiyacı olmadığını ifade ederek, ilgililere bunu anlatmak için buraya geldiklerini ve fidan diktiklerini vurguladı. 

Yeşil Barış Hareketi sözcüsü Doğan Sahir de, Karaoğlanoğlu bölgesinde bir kez daha sokağa dökülmek zorunda olduklarını söyledi. Sahir, burada olma sebeplerinin yaşam hakkına sahip çıkmak olduğu olgusuna vurgu yaparak, sağlıklı bir yaşamın ancak sağlıklı bir çevrede olabileceğine dikkat çekti. 

Konuşmaların ardından, getirilen zeytin ve çam fideleri, kiralanan alanın etrafına dikildi.