Girne-Karaoğlanoğlu bölgesine 15 bin metrekarelik arıtma tesisi kuruluyor. Cadde üzerinden Girne Amerikan Üniversitesi, deniz tarafından ise Yılan Adası karşısında kalan askeri bölge içinde yer alacak bu tesis şimdiden tepkilere neden oluyor. Arıtma tesisi projesine karşı şimdiden imza kampanyası başlatıldığı belirtilirken, konuyla ilgili Star Kıbrıs’ın konuştuğu Girne Kaymakamı Mustafa Erişmen projeden haberi olmadığını ifade ederken, Girne Belediyesi Kanalizasyon Bölüm Amiri Ahmet Türker ise gündemlerinde arıtma tesisi projesi olmadığını, özel girişimcilerin bir projesi olabileceğini ifade etti. 

YATIRIMCI TEPKİLİ 

Girne’de günden güne artan nüfus ortaya çıkan alt yapı sorunları çözüm beklerken son günlerde Karaoğlanoğlu bölgesinde yapılacağı öne sürülen 250 kişilik arıtma tesisi tepkilere neden oluyor. Cadde üzerinden Girne Amerikan Üniversitesi, deniz tarafından ise Yılan Adası karşısında kalan askeri bölge içinde yer alacak tesisin 15 bin metrekarelik alana yapılacağı belirtilirken, tesisin konumu tartışmalara yol açıyor. Lefkoşa- Haspolat'taki arıtma tesisinin çevreye yaydığı koku ve bölgede bıraktığı kötü izlenime şahit olan halkın, yapılacak arıtma tesisi konusunda daha da tedirgin olmasına neden oluyor. Öte yandan Karaoğlanoğlu bölgesinde yatırım yapanlar, arıtma tesisinden dolayı bölgenin değer kaybedeceğini ifade ederken, kurulacak tesisin emlak ve turizm sektörüne çok büyük darbe vurulacağında endişe duyuyor. Öte yandan Karaoğlanoğlu'nda yatırım yapan birçok kişinin projeye karşı imza kampanyası başlatacağı öğrenildi. 

KİMSENİN HABERİ YOK 

Konuyla ilgili Star Kıbrıs’ın konuştuğu Girne Kaymakamı Mustafa Erişmen projeden haberi olmadığını ifade ederken, Girne Belediyesi Kanalizasyon Bölüm Amiri Ahmet Türker ise gündemlerinde arıtma tesisi projesi olmadığını, özel girişimcilerin bir projesi olabileceğini ifade etti. Erişmen, arıtma tesisi ile ilgili kaymakamlığı herhangi bir bilgi veya proje gelmediğini ifade ederek, “Haberim yok. Sizden duyuyorum. Belki henüz proje kaymakamlığa gelmemiştir” dedi. Türker ise gündemlerinde arıtma tesisi ile ilgili bir proje olmadığını, sadece mevcut arıtma tesisini büyüteceklerini ifade etti. Türker, “Belki özel bir şirketin girişimiyle yapılacak bir tesistir. 250 kişilik tesis bir site için yapılabilecek bir kapasitedir” dedi.