Yeni Bakış gazetesinde yer alan Gamze Pir Baykur'un haberine göre Mağusa’da önceki gün kimliği meçhul kişi veya kişiler hırsızlık için girdikleri evden içerisinde çok sayıda ziynet eşyası ve yüklü miktarda döviz bulunan para kasasını çaldılar. 

Elde edilen bilgilere göre önceki gün Biray Züğürt’e ait evin alüminyum panjuru yerinden sökülerek hasara uğratıldıktan sonra içeriye girildi. 

16:30 ile 23:30 saatleri arasında Biray Züğürt’ün evine giren kimliği meçhul kişi veya kişiler yatak odasında bulunan para kasasını çalıp kaçtılar. 

Kasada para ve ziynet eşyaları vardı

Elde edilen bilgilere göre Biray Züğürt’ün evine giren kimliği meçhul kişi veya kişilerin çaldığı para kasası içerisinde çok sayıda ziynet eşyası ile nakit para olduğu öğrenildi. Konu para kasası içerisinde 6 bin 580 Stg. (yaklaşık 40 bin TL) nakit para, 2 adet bendo, 5 adet tek taşlı ve 3 taşlı elmas yüzükler, 2 adet bayan bileziği, 1 adet antika saat, 2 adet altın kalem, 2 adet altın çalmak, 1 adet elmaslı altın erkek yüzüğü ve 1 adet çeyrek İngiliz lirası olduğu öğrenildi. Kimliği meçhul kişi veya kişilerin ayrıca yine yatak odasında bulunan I Pad ile 1 adet kol saatini de sirkat ettikleri öğrenildi. 

Polis soruşturma başlattı

Olayın polisin bilgisine gelmesi üzerine soruşturma başlatan Mağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı polis ekipleri önceki gece Biray Züğürt’ün evinde incelemelerde bulundu. Polis, içi ziynet eşyası ve para dolu kasayı çalarak kayıplara karışan kimliği meçhul kişi veya kişileri tespit etmeye çalışıyor.