Lefkoşa Küçükkaymaklı Bolu Sokak sakinlerinden İsmail Bayır, Haberal Kıbrıslı'dan Candan Mert'e ulaşarak yaptığı şikayetinde ikamet ettiği sokağın 1 kilometrelik yolunun kasis ve yavaşlatmaya yönelik herhangi bir uyarı levhasının bulunmadığından dolayı sürücülerin 100 km hızla gittiklerini ve mahalle sakinleri olarak bundan rahatsız olduklarını belirtirken, bölgede özellikle son aylarda olan kaza sayısını sayamadıklarını ve acilen bir önlem alınması gerektiğini ifade etti.

Mahalle sakini Bayır ayrıca, Lefkoşa Türk Belediyesi(LTB) ile Karayolları Dairesi yetkililerine yol içerisinde yavaşlatıcı önlemler almaları için seslenirken, “Benim küçük bir çocuğum var, eşim ve çocuğumu evde bırakırken bile tedirginim. Yetkililer bir şey yapmazsa kendi imkanlarımla beton dökerek kasis yapacağım” ifadelerini kullandı.

Konu hakkında görüşlerini alma amacıyla ulaştığımız Lefkoşa Türk Belediyesi(LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, konunun komisyona götürülerek gerekli çözümü üretmeye çalışacaklarını belirtirken, “Her yere kasis çok doğru olmayabiliyor, bundan dolayı polis, itfaiye gibi ilgili kurumların da görüşleri doğrultusunda işlemlere başlayarak önlem alınmasına gayret göstereceğiz” dedi.

Bayır: Kasis koymanız için biri mi ölmeli?

Lefkoşa Küçükkaymaklı Bolu Sokak sakinlerinden İsmail Bayır, yaptığı şikayetinde ikamet ettikleri bölgede herhangi yavaşlatıcı bir levha ya da kasis olmamasından dolayı birçok kazaya şahit olduklarını dile getirirken, bölgeye incelemelerin yapıldığını, bilirkişi raporlarının alındığını ve kasis konulması için onay verildiğini aktardı. Tüm bunlara rağmen kendilerine yetkililer tarafından söylenen ‘bürokratik işlem’in ne işlemi olduğunu sorgulayan mahalle sakini İsmail Bayır, “Anayollara bile bir sürü kasis konulurken, şu sokağa kasis koymak bu kadar mı zor, kasis konulması için illaki can mı gitmesi lazım?” dedi. Aynı bölgede 12-13 yaşlarında kız çocuğuna araba çarptığını anımsatan Bayır, kaza sonucunda çocuğun ayağının kırıldığını belirtti.

“Kendi imkanlarımla kasis yapacağım!”

Bahse konu sokağın yaklaşık 1 kilometre düzlük olduğunu belirten İsmail Bayır, arabaların ortalama geçiş hızının 100/120 kilometre olduğunu ve önceki sabah da feci bir kazaya tanık olduklarını kaydederken, acilen önlem alınmazsa ölümlü kazaların da görülmesinin uzak olmadığını dile getirdi. Tüm bunların yanında geçtiğimiz ayda bir kiralık aracın da aynı bölgede kazaya karıştığını ifade eden İsmail Bayır, polisin aracın hızını ölçtüğünü ve 180 km olarak belirttiğini aktardı. Kendi arabasını evinin önüne koymaktan korkar duruma geldiğini belirten İsmail Bayır, önceki gün olan kazada şirket arabasının da yan tarafının hasar gördüğünü söyledi. Mahalle sakini Bayır ayrıca, Lefkoşa Türk Belediyesi(LTB) ile Karayolları Dairesi yetkililerine yol içerisinde yavaşlatıcı önlemler almaları için seslenirken, “Benim küçük bir çocuğum var, eşim ve çocuğumu evde bırakırken bile tedirginim. Yetkililer bir şey yapmazsa kendi imkanlarımla beton dökerek kasis yapacağım” ifadelerini kullandı.

Harmancı: Önlem alınmasına gayret göstereceğiz

Konu hakkında görüşlerini alma amacıyla ulaştığımız Lefkoşa Türk Belediyesi(LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, öncelikle vatandaşların neden yavaş sürmediğinin ve kurallara uyulup uyulmadığının sorgulanması gerektiğini dile getirdi. Başkan Harmancı, konunun komisyona götürülerek gerekli çözümü üretmeye çalışacaklarını belirtirken, “Her yere kasis çok doğru olmayabiliyor, bundan dolayı polis, itfaiye gibi ilgili kurumların da görüşleri doğrultusunda işlemlere başlayarak önlem alınmasına gayret göstereceğiz” dedi.